TvObzor
SVE U DESET

Nove serije za 2016. godinu
Objavljeno 29. siječnja, 2016.

S obzirom na to da smo već dobrano zagazili u 2016. godinu, mislim, iza nas je skoro siječanj, vrijeme je da se pozabavimo i novim serijama koje nas očekuju tijekom 2016. godine. Ako se može vjerovati američkim i britanskim TV kućama, očekuje nas više desetaka novih naslova, a uzmemo li u obzir i još toliko starih serijala čije nove nastavke očekujemo, imat ćemo dovoljno razloga provesti slobodno vrijeme ispred malih ekrana.

Kao jedan od najočekivanijih serijala za 2016. godinu svakako su “Dosjei-X”, o kojima smo pisali prije nekoliko brojeva, kao i HBO-ov “Vinil” (o kojemu možete i čitati u ovom broju TV Obzora), a mi smo prosurfali bespućima interneta za još desetak naslova za koje mislimo da su vrijedni vaše pozornosti. A ima ih na bacanje, pa ako ste nezasitni, obratite pozornost i na “Divorce” sa Sarom Jessicom Parker ili možda “Billions” s Paulom Giamattijem i Damienom Lewisom.

Westworld

HBO-ov remake SF-a Michaela Crichtona iz davne 1973. godine o androidima iz zabavnog parka koji se otmu kontroli u kojemu su glumili Yul Brynner, Richard Benjamin i James Brolina vjerojatno je jedna od najiščekivanijih serija 2016. godine. Autori serije su Jonathan Nolan, brat redatelja Christophera, te Lisa Joy, a u glavnim su ulogama Anthony Hopkins, Ed Harris, Evan Rachel Wood, James Marsden, Thandie Newton, Jeffrey Wright i Sidse Babett Knudsen. Početkom listopada prošle godine procurila je vijest o pobuni statista koji nisu željeli sudjelovati u scenama orgija, a s obzirom na to da je serija najavljena kao “mračna odiseja o zori umjetne svijesti i budućnosti grijeha”, jedva čekamo.

Legends of Tomorrow

S obzirom na uspjeh “Arrowa”, “Daredevila”, “Flasha” i “Jessice Jones”, posljednjih godina moglo se očekivati kako će se TV kuće raspametiti za serijama u kojima su glavni likovi - a tko drugi nego superheroji. Jedna od najavljenih serija je i “Legends of Tomorrow”u kojoj ćemo vidjeti nekolicinu likova već viđenih u Arrowu i The Flashu. Od ekipe iz Arrowa gledat ćemo Brandona Routha u njegovoj ulozi A.T.O.M.-a i Caity Lotz u ulozi oživljene Sare Lance, dok iz Flasha dolaze dr. Stein (Victor Garber), te bratski dvojac iz ”Zakona braće” Dominic Purcell i Wentworth Miller te Ciara Renee kao Hawkgirl.

The Night Manager

Kada je David John Moore Cornwell, ili u svijetu poznatiji kao John le Carré, napisao “The Night Manager”, sigurno je pomislio kako će jednog dana ova knjiga dobiti svoju ekranizaciju. ”The Night Manager” bit će njegova 15. ekranizacija, a ova špijunska drama vrti se oko bivšeg britanskog vojnika koji se udruži s obavještajnim agentima i infiltrira u kriminalno podzemlje, a sve kako bi osvetio smrt svoga najboljeg prijatelja. Glavne uloge u serijalu, koji zajedno produciraju AMC i BBC, tumačit će Tom Hiddleston i Hugh Laurie, a dok će svih šest epizoda režirati Susanne Bier.

Colony

U bliskoj budućnosti Los Angeles je zazidan i izoliran od strane tajanstvene okupacijske sile. Televizijska serija “Colony” bavi se obitelji rastrganom suprotstavljenim stranama, koja se bori za opstanak i zajedništvo u novom svjetskom poretku. Uglavnom, Josh Holloway, nikad prežaljeni James "Sawyer" Ford iz Losta i Sarah Wayne Callies iz “Walking Deada” (koja uvijek dobije uloge iritantnih žena), pokušat će u novoj seriji Carlton Cusea (Lost, Hotel Bates, The Strain) privući gledatelje, a inspiraciju crpi iz okupiranog Pariza.

The Get Down

Baza Luhrmanna volite ili ne volite. Njegovi filmovi su raspašoj kiča, emocija i dobre dobre glazbe. A sada sve to zamislite u 13 jednosatnih epizoda koliko je snimljeno za NETFLIX-ovu seriju “The Get Down”. Ili kako ju producenti vole nazivati “rođenje hip-hopa, punk i disca tijekom sedamdesetih”. Serija bi premijere trebala imati 12. kolovoza, a deset godina rada na njoj znači da nas očekuje još jedan Luhrmannov “tour-de-force” kroz glazbenu povijest. Ako ste slučajno zaboravili kako to izgleda, pogledajte još jednom “Moulin Rouge”. Čisto da se podsjetite.

Codes of Conduct

Redatelj Steve McQueen, koji potpisuje odličnu trilogiju “Glad”, Sram” i “12 godina ropstva” za HBO snimio je šestodijelni serijal “Codes of Conduct” u kojemu glavne uloge tumače Devon Terrell, Paul Dano, Helena Bonham Carter i Rebecca Hall. U središtu radnje je misteriozni Afroamerikanac koji postaje veliki igrač u njujorškim elitnim krugovima. Osim McQueena scenarij potpisuje i Matthew Michael Carnahan, koji iza sebe ima filmove “Kraljevstvo”, “U vrtlogu igre” “Jaganjci i lavovi” te “Svjetski rat Z”. No, sam spomen oskarovca McQueena trebao bi biti dovoljna preporuka.

Baskets

Zach Galifianakis, Louis C.K. i Jonathan Krisel (Portlandia, Saturday Night Live) kreirali su novu humorističnu seriju “Baskets”. Galifianakis će glumiti Chipa Basketsa, stanovnika Bakersfielda koji odluči slijediti svoj san i postati klaun. Radnja serije započet će nakon što se Baskets ne uspije upisati na prestižnu školu za klaunove u Parizu. Serija će pratiti njegov pokušaj ostvarenja snova s ciljem da u konačnici postane klaun vrijedan poštovanja. Prva epizoda, od ukupno njih deset, prikazana je 21. siječnja na FX-u.

Path

Obiteljska drama koja prati obitelj u centru kontroverznog religioznog pokreta, u borbi s vezama, odnosima, brakom i moći. Autor serijala je

Jason Katims, autor sportske drame “Friday Night Lights”, te hvaljene i nagrađivane serije “Parenthood”, što smo mogli gledati na programu HRT-a dugi niz godina. Serija koju je producirao HULU ima i iznenađujuće dobru glumačku postavu gdje se ističu Hugh Dancy (Hannibal), Aaron Paul (Breaking Bad) i Michelle Monaghan (True Detective). Svoj debi serija ima 30. ožujka.

American Crime Story

Sjećate se O. J. Simpsona. I cijelog cirkusa oko jednog od najrazvikanijih američkih sudskih procesa, suđenje bivšem sportašu za ubojstvo njegove supruge Nicole i konobara Ronalda Goldmana. E sada ćemo to sve imati priliku gledati i u novoj seriji Ryana Murphya, čije serije ili obožavate ili prezirete. No, kada bacite pogled na glumačku ekipu koju čine Cub Gooding Jr. (koji tumači O. J. Simpsona), John Travolta, David Schwimmer, Sara Paulson Nathan Lane, Selma Blair, Connie Britton, Bruce Grenwood, uvidjet ćete zbog čega je ovo jedan od najiščekivanijih serijala 2016. godine.

11.22.63

Riječ je o miniseriji baziranoj na istoimenom romanu Stephena Kinga. Radnja se zbiva oko Jakea Eppinga, koji će putovati natrag kroz vrijeme, u 1960. godinu da bi spriječio Leeja Harveyja Oswalda u njegovu naumu da ubije predsjednika Johna F. Kennedyja. Glavne uloge tumače James Franco, Chris Cooper, Cherry Jones i Josh Duhamel. Premijera je prigodno najavljena za 15. veljače 2016. Naime, na taj datum pada američki praznik “President’s Day”. Za kraj samo da napomenemo kako je producent serije J. J. Abrams, autor najgledanijeg filma svih vremena.

Piše: Nikola KUČAR

Najčitanije iz rubrike