TvObzor
POČELA 2. SEZONA “THE VOICEA”

Tajana Belina i Monika
Perić oduševile žiri
Objavljeno 29. siječnja, 2016.
Druga sezona showa otvorena je zajedničkim nastupom mentora, koji su izveli poznati hit "Everybody needs somebody to love" u verziji sastava The Blues Brothers

Nakon prve emisije u drugoj sezoni showa “The Voice – Najljepši glas Hrvatske” Jacques Houdek je jedini mentor koji nije popunio ni jedno mjesto u svojem timu. Iako nije bio ništa manje sjajan u uvjeravanju odabranih kandidata od kolega mentora, nije mu pošlo za rukom osvojiti one s kojima je želio ući u nastavak natjecanja – dvoboje. Kao i Tony Cetinski, Indira Levak je, pak, za svoj tim odabrala trie, a Ivan Dečak dva kandidata.

Zajednički nastup mentora

Druga sezona showa otvorena je zajedničkim nastupom mentora, koji su izveli poznati hit “Everybody needs somebody to love” u verziji sastava The Blues Brothers. U prvoj od pet emisija audicija svi su kandidati zaslužili pohvale mentora, ali samo su dvije kandidatkinje osvojile glasove svih mentora.

Čast da im se okrenu svi mentori imale su Tajana Belina i Monika Perić. Zahvaljujući izvedbi tradicionalne pjesme “His eye is on the sparrow” Zagrepčanka Tajana Belina zaslužila je ovacije i prva je ove sezone mogla odabrati mentora, a ona je odabrala biti dio Ivanova tima. Nezaposlena vjeroučiteljica iz velike glazbeničke obitelji, Zagrepčanka Monika Perić već 15 godina pjeva u zboru Allegro. Najviše se pronalazi u soulu i upravo je izvedbom pjesme „Respect“ Arethe Franklin oduševila sve mentore. Odabrala je biti u Tonyjevu timu. Odličan nastup imala je i Zagrepčanka Maja Tošić, kojoj se okrenulo troje mentora, Tony, Jacques i Indira. Maja je odlučila da joj mentorica bude Indira.

Jacques bez natjecatelja u timu

Po dvoje mentora okrenulo se Edgaru Rupeni, Ani Dorotić Burmaz i Mirti Dautović. Po jednog mentora svojim nastupima osvojili su Marko Domjan i Ivo Marinković.

Nakon prve emisije Jacques je jedini mentor koji još nema natjecatelje u svojem timu. Indira u timu ima troje natjecatelja. To su Marko Domjan, Ana Dorotić Burmaz i Maja Tošić. Tonyjev tim čini troje natjecatelja – Edgar Rupena, Ivo Marinković i Monika Perić. Dvije natjecateljice u Ivanovu timu su Tajana Belina i Mirta Dautović. Mentori Jacques Houdek, Indira Levak, Tony Cetinski i Ivan Dečak tijekom audicija među 76 kandidata trebaju odabrati po deset natjecatelja za svoj tim. Podsjetimo, u drugoj fazi showa – dvobojima – mentori će moći preuzeti po jednoga natjecatelja kojeg drugi mentori ne odaberu za nastavak natjecanja. I faza koja slijedi je novost – nokauti. U tom dijelu mentori odabiru po dvoje natjecatelja da pjevaju po jednu pjesmu I zatim odlučuju tko je bio bolji te s kim nastavljaju natjecanje. I u ovoj fazi mogu preuzeti po jednoga natjecatelja kojeg u nokautu izbaci drugi mentor. (N.K.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike