Sport
VOJNOVIĆ SE PRIKLJUČIO BIJELO-PLAVIMA NA PRIPREMAMA U MEĐUGORJU

Aljoša na treningu morao
pjevati Zekiću i momčadi
Objavljeno 28. siječnja, 2016.
Ako sve bude išlo prema planu i željama, Vojnović bi s Osijekom mogao potpisati ugovor na tri i pol godine

Vezani članci

NAKON PRVOG SUSRETA BIJELO-PLAVIH U HERCEGOVINI

Vrijeme za otkrivanje karata

“BOMBA” IZ HERCEGOVINE

Aljoša Vojnović se vraća u NK Osijek!?

Nogometaši Osijeka u utorak su dobili iznenadno kasnovečernje pojačanje. Pripremama u Međugorju pridružio se Aljoša Vojnović!

Šuškalo se kako bi se taj iskusni igrač mogao još jednom vratiti u redove bijelo-plavih, a njegov dolazak potvrdio je točnost tih nagađanja.

Zapravo, to je i prvi konkretan korak, vjerujemo, budućih vlasnika NK Osijek kada je u pitanju igrački kadar. Istina, još uvijek posao nije završen, ali samo zato što još nije okončan proces preuzimanja kluba od strane mađarskog poduzetnika Lorinca Meszarosa i njegovog partnera Osječanina Ivana Meštrovića. No, Vojnović je nova potvrda kako se i taj proces odvija u željenom smjeru te da bi bijelo-plavi doista do kraja ovog mjeseca trebali dobiti nove vlasnike koji će okrenuti novu stranicu u povijesti kluba, što bi trebalo označiti kraj dugogodišnje financijske i organizacijske agonije. Vojnović je odmah jutro nakon dolaska u Hercegovinu odradio i prvi trening s bijelo-plavima, ali je ujedno bio i pomalo rezerviran kada je njegov povratak u pitanju.

Dogovor s Meštrovićem

- Postigao sam džentlmenski dogovor, u prvom redu s gospodinom Ivanom Meštrovićem, da ću se, ako oni preuzmu klub, vratiti u Osijek. Takav dogovor bio je moguć zato što se s Ivanom poznajem i osobno, tako da će se detalji i finalizacija ugovora dogoditi nakon što oni i službeno postanu vlasnici NK Osijek. Sa mnom je kontaktirao i Alen Petrović s kojim sam također u dobrim odnosima i veseli me što će i on biti dio novog tima - rekao je Vojnović, pa dodao:

- Zamoljen sam da sad ne pričam previše detalja, jer kada sve sjedne na svoje mjesto po pitanju vlasničke strukture javnost će biti pravovremeno informirana. Uglavnom, i za mene je sve to malo iznenađenje, jer još krajem prošle godine nisam očekivao kako bi mi se nastavak karijere mogao razvijati na ovaj način, iako sam prilikom raskida ugovora s rumunjskim Dinamom iz Bukurešta naglasio kako se želim vratiti kući, ali to sam im rekao samo kako bih ubrzao razgovore oko raskida.

Dolazi da bi ostao

Prema dostupnim informacijama Vojnović će navijačima biti posebno predstavljen, jasno, ako se priča oko preuzimanja kluba završi na očekivani način po povratku momčadi s priprema u Međugorju, a ono što je posebno važno on se u Gradski vrt, prema svemu sudeći, ne vraća samo kako bi mu to bila "odskočna daska" za novi inozemni transfer, jer bi njegova suradnja s bijelo-plavima ovaj put trebala biti zapečaćena dugotrajnijim ugovorom (priča se o tri i pol godine, nap.a.). U svakom slučaju, to pokazuje i kako budući novi vlasnici razmišljaju dugoročno, što svakako treba veseliti navijače bijelo-plavih.

Trener Zoran Zekić tako je dočekao prvo pojačanje ove zime. Nedvojbeno je kako će mu Vojnović itekako dobro doći, samo sad treba vidjeti na kojoj će ga se poziciji koristiti. Aljoša može igrati na više pozicija. U posljednjem boravku u osječkom prvoligašu Vojnović je operirao na poziciji povučenog napadača ili spone između veznog reda i napada. U Rumunjskoj je, pak, s kapetanskom trakom oko ruke mjesto pronašao na poziciji zadnjeg veznog, a Zekić s njim ima drugačije planove.

- U ovom trenutku vidim ga u vrhu napada. U napadu nam nedostaje tip igrača koji ima sposobnost zadržati loptu i razigrati suigrače. U svakom slučaju svaki kvalitetan igrač koji ima iza sebe veliko prvoligaško isustvo može nam samo biti dobitak - objasnio je trener bijelo-plavih.

Vojnović se odmah na prvom treningu suočio s neočekivanim zahtjevom trenera Zorana Zekića, ali i cijele momčadi. Naime, morao je - zapjevati, što je očito svojvrsna inicijacija za nove igrače. Što je pjevao?

- Moja sugestija je bila neka turska pjesma - kroz smijeh je rekao Zekić, a aludirao je na Vojnovićevu bradu. No, Aljo se ipak odlučio za blažu varijantu glazbenog izričaja pred novim suigračima.

- Otpjevao sam im uspavanku kojom obično uspavljujem svoju kćerku.

I to je samo jedan od detalja koji oslikavaju pozitivnu atmosferu koju je kreirao Zekić na treninzima...

IZ MEĐUGORJA: Dalibor KELER
POTENCIJALNA SLJEDEĆA IGRAČKA META
Vraća li se Josip Knežević kući nakon šest godina?

Prašina oko povratka Aljoše Vojnovića u Gradski vrt još se nije niti slegla, a već su se pojavile nove informacije oko mogućih novih akvizicija. U prvi plan izišlo je ime Josipa Kneževića koji je također u statusu slobodnog igrača nakon što mu je izišao polugodišnji ugovor s kazahstanskim Kaisarom za koji je prošle jeseni odigrao 11 utakmica i postigao jedan pogodak. Taj danas 27-godišnji veznjak iz Osijeka u pečalbu se otisnuo u veljači 2010., kada je potpisao za ruskog prvoligaša Amkar, iz Perma. U tih gotovo šest godina izbivanja iz Gradskog vrta Kneževiću je najplodnija bila sezona 2012./13., kada je za kazahstanski Kairat odigrao 47 utakmica i zabio 16 pogodaka.

NAPADAČ

Trener Zoran Zekić Vojnovića vidi u vrhu napada, gdje je Osijek dosta tanak

Možda ste propustili...

SUSRET OSMINE FINALA KUPA ŽNS-A OSJEČKO-BARANJSKOG

Donjomiholjčani zaustavili NAŠK

IZABELA LOJNA UOČI SUSRETA SA SPLIĆANKAMA

Pobijedimo li Hajduk, jedna ruka nam je već na trofeju

Najčitanije iz rubrike