Osijek
TAJNA ŠTO SE I TKO KRIJE IZA PISMA NEPOZNATE AUTORICE K. V.

O zagonetnom ljubavnom
pismu ostavljenom kod
kapelice bruji cijeli grad
Objavljeno 27. siječnja, 2016.
Pismo podsjeća na snagu ljubavi. Ima li još neku svrhu, ostaje vidjeti

Ljubavna pisma, posebice ona koja se pronalaze na neobičnim mjestima, obično privuku ljudsku znatiželju. Tako je bilo i jučer ujutro, kad je jedna sugrađanka našla pismo zataknuto na ogradu kapelice Kamenitom križu.

Pismo je odnijela u obližnji kafić, u Eurodomu, no tko je ispisao četiri stranice uspomena i tko se krije iza inicijala K. V., potpisanih na kraju, široj je javnosti zasad nepoznanica.

Što se zbilo prije 40 godina, kada se na mjestu sadašnje kapelice upoznao mladi par, koju je priču dječak ispričao djevojčici izgrebenih koljena i što se naposljetku dogodilo s nesretnim postolarom na uglu nekadašnje Kleinove i Vukovarske ulice, zasad je tajna. Koju ulogu imaju Tvrđavci, Tukarci, Repani i Majurci te kako je na sada odraslu ženu utjecao odlazak njezina voljenog 90-ih godina, zasad nije poznato.

Kako god bilo, vijest o zagonetnom pismu velikom se brzinom proširila društvenim mrežama, to više što su izljevi ljubavi i prisjećanje na davna vremena i djetinjstvo ispisani na neuobičajen način. Naslovljeno “Dragi štioče (dragi moj prijatelju)”, pismo čitatelja vraća u davna vremena, kad je dječak zamijetio uplakanu djevojčicu, a nakon toga su često pričali priče iz svoga djetinjstva, promatrali plesače iz Radnjaka, uživali u zajedničkim trenutcima sve do nesretnoga rata...

“Rekao si mi da se nemam što brinuti, da ćeš se vratiti i prije nego što primijetim da te nema... borila sam se protiv misli kako je to kraj. Nažalost, on to zaista i jest bio... Ostavit ću poruku tebi i svima onima koji će je možda pročitati. Neka znaju da je ljubav jedna i da čvrsto zagrle onog bliskog sebi jer nikada ne znaš kada će tome doći kraj...” piše, između ostalog, u tom pismu. Moramo se složiti s autoricom, ljubav doista jest svrha našega postojanja. Ima li, međutim, ovo pismo još neku svrhu osim podsjećanja na snagu ljubavi, ostaje vidjeti.

Marija MIHELIĆ
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike