Sport
OSJEČKI BADMINTONAŠI USPJEŠNO ODRADILI TURNIR U MAĐARSKOJ

Otišli s 12 natjecatelja, vratili se sa šest medalja
Objavljeno 26. siječnja, 2016.

Članovi Badimtonskog kluba Osijek ponovno su gostovali u Mađarskoj i vratili se s vrlo dobrim rezultatima i medaljama. Boje BK Osijek na drugom krugu Multialarm amaterskog kupa u Pečuhu branilo je 12 natjecatelja, koji su osvojili šest medalja, od toga tri zlata.

Najuspješniji je bio Bruno Bart osvojivši A turnir izjednačivši se prije zadnjeg (trećeg) kruga u ukupnom poretku s domaćim igračem Krištofom Farkašom. Od Barta se uvijek očekuje dobar rezultat, no ugodno je iznenadio Filip Ban osvajanjem četvrtog mjesta. Damir Horvat bio je peti, Zlatko Veber šesti, a Tomislav Tobijas deveti. Na B turniru najuspješniji je bio Luka Vilić osvojivši svoj prvi seniorski naslov. Luka Pekić zauzeo je deveto, Davor Rajković jedanaesto, a Gergely Siklosi 18 mjesto.

Kod badmintonašica Jasenka Augustinović osvojila je drugo mjesto koje drži i u ukupnom poretku, dok je juniorka Tea Janjić bila četvrta. B turnir osvojila je osječka veteranka Monika Kolak.

U igri mješovitih parova, osječki tandem Bart/Augustinović bili su drugi, dok su Veber/Kolak zauzeli četvrto, a Tobijas/Janjić peto mjesto. Osječanke su osvojile i medalju u igri ženskih parova. Jasenka je do trećeg srebra stigla u kombinaciji s Monikom Kolak. (I. Li.)

Proslava 25 godina kluba

Badmintonski klub Osijek obilježava 25. rođendan, a proslava je u četvrtak (28. siječnja) od 19 sati u dvorani za sastanke sportske dvorane Gradski vrt. U četvrtak će se održati svečana skupština kluba, nakon toga i domjenak za sve članove BK Osijek i goste.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike