TvObzor
NOVA LICA U TIMOVIMA MENTORA

Druga sezona showa “The Voice – Najljepši glas Hrvatske”
Objavljeno 22. siječnja, 2016.
Prva emisija nove sezone showa na rasporedu je u subotu, 23. siječnja, na 1. programu HTV-a od 20 sati

Druga sezona popularnog HRT-ova showa “The Voice – Najljepši glas Hrvatske”, koja počinje 23. siječnja, donosi promjene u timovima nekih mentora. Mentori Jacques Houdek, Indira Levak, Tony Cetinski i Ivan Dečak u svojim timovima imaju po dvoje savjetnika – glazbenog producenta i vokalnog trenera – koji im pomažu u radu s natjecateljima.

Ove godine mentorica Indira Levak odabrala je nove savjetnike, a to su producent Branimir Mihaljević i pjevačica Daria Hodnik.

“Glazbeni producent je važan član mentorskog tima jer pomaže pjevačima oko interpretacije i bitno pridonosi ukupnom dojmu izvedbe”, kazao nam je Branimir, koji je iznimno sretan što ga je Indira pozvala da bude dio njezina tima u drugoj sezoni “The Voicea – Najljepšeg glasa Hrvatske”. Branimir je radio s mnogo mladih talenata i izvođača i kaže da je spreman otkriti sve tajne zanata onima koji imaju hrabrosti prijaviti se na ovo natjecanje i tako započeti svoju pjevačku karijeru.

Promjene u timu Ivana Dečaka

Do promjene je došlo i u timu mentora Ivana Dečaka. Uz producenta Aljošu Šerića, u radu s natjecateljima Dečaku će pomagati pjevačica Antonia Matković Šerić.

“Ivan i Aljoša puno su mi pričali o iskustvu u prvoj sezoni i zato sam presretna što sam dio tima koji će mladim ljudima pomoći na samom početku karijere”, rekla je Antonia. Priznala je da željno iščekuje početak rada s natjecateljima. “Sve svoje znanje i iskustvo dat ću tim mladim ljudima”, kazala je Antonia, koju veseli druženje s natjecateljima i svim sudionicima showa.

Tonyju Cetinskom u radu s natjecateljima i dalje će pomagati producent i skladatelj Miro Buljan te pjevačica Djordjija Palić.

“Prva sezona opravdala je moja očekivanja. 'The Voice' je realiziran na visokoj razini, a natjecatelji su bili kvalitetni i uporni u radu i napredovanju kroz show”, rekao je Miro, koji prati sve inozemne inačice showa i kojemu je velika čast sudjelovati u hrvatskoj. I u drugoj sezoni natjecateljima će prenositi svoje znanje i iskustvo, istodobno poštujući senzibilitet svakoga od njih i njihov odabir glazbenog žanra.

Rad s mladim ljudima je izazov

Jacques Houdek i ove sezone surađivat će sa skladateljem i producentom Tihomirom Preradovićem te s pjevačicom Marinom Đurović Ćelić.

“Izazov je raditi s mladim ljudima i pomoći im na putu kroz 'The Voice'”, kaže Tihomir, koji osjeća veliku odgovornost za svoj rad u showu. “Kao u prvoj sezoni, i u drugoj ćemo pokušati pomoći natjecateljima da upiju što više našega iskustva i znanja te daju maksimum u izvedbama koje su pred njima“, poručio je Tihomir i ponovno istaknuo da svi koji se prijavljuju za ovaj show zapravo žele jednog dana biti na mjestu mentora.

“Prva sezona je predivno iskustvo rada s mladim natjecateljima, kojima sam pokušala prenijeti svoje znanje o pjevanju, scenskom pokretu i glumi”, kazala je Marina, koja je ponosna na svakog natjecatelja iz Jacquesova tima u prvoj sezoni. Raduje se kada vidi da članovi iz prve sezone postupno grade svoju karijeru na temeljima koje su zajedno utvrđivali tijekom showa. (N.K.)

Najčitanije iz rubrike