Regija
JOŠ JEDAN PROJEKT IZ GRADSKE KNJIŽNICE I ČITAONICE POŽEGA

Kreće kućna dostava knjiga
Objavljeno 20. siječnja, 2016.

POŽEGA – Osobe koje zbog fizičkih ograničenja, invaliditeta ili starosti i nemoći nisu u mogućnosti posjećivati knjižnicu, a stanuju na području Požege i prigradskih naselja, mogu koristiti usluge projekta „Kućna dostava knjiga“. Projekt zajedno provode Gradska knjižnica i čitaonica i Udruga za razvoj i unapređenje pomagala kvalitete življenja osoba s invaliditetom.

- U sklopu projekta 'Ljepše je stariti u zajedništvu' naša knjižnica i Udruga su u partnerstvu u realizaciji 'Kućne dostave knjiga'. Članska iskaznica i godišnja članarina je 50 posto od redovne cijene i iznosi 35 kuna godišnje. Dostava knjiga obavljat će se svakih 20 dana na kućnu adresu korisnika, a moguće je posuditi najviše tri knjige plus primjerka neknjižne građe. Tu mislim na zvučne knjige na CD-u kojih naša knjižnica ima veliki izbor – istaknula je Aleksandra Pavlović, ravnateljica knjižnice i predstavila i katalog koji će nositi aktivisti udruge i dobiti korisnici iz kojega će moći napraviti svoj izbor knjiga i CD-a.

- Projekt želimo razvijati i dalje, a razmišljamo i o potpori Ministarstva kulture kako bi knjižni fond i svu građu knjižnice što više približili svima koji u nju ne mogu doći zbog tjelesnih oštećenja ili poodmakle životne dobi - rekao je Marinko Zeljko, predsjednik udruge.

- Usluga obuhvaća besplatnu dostavu knjiga i ostale neknjižne građe na adresu korisnika. Uvjet je da osoba zbog svog fizičkog invaliditeta ili starosti i nemoći nije u mogućnosti posjećivati knjižnicu. Treba se prijaviti u Udrugu ili knjižnicu s pisanim zahtjevom - istaknula je koordinatorica projekta Štefanija Madaj.(AGM Kruna)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike