Sport
NA GRADSKOM KLIZALIŠTU TREĆI PUT ODRŽAN TURNIR U HOKEJU NA LEDU

Zagrebački Tapiri slavili na vukovarskom ledu
Objavljeno 18. siječnja, 2016.

U organizaciji Upravnog odjela za društvene djelatnosti Vukovara i zaljubljenika u hokej na ledu okupljenih u Hokejaškom klubu Komarac iz Vukovara, na gradskom klizalištu na Trgu dr. Franje Tuđmana odigran je treći hokejaški turnir na ledu, uz sudjelovanje šest momčadi iz Hrvatske.

Turnir se održao na priručnom igralištu, dimenzija 30 puta 20 metara, s modificiranim pravilima za hokej na ledu. Naime, svaki susret trajao je dva puta po deset minuta s pet minuta odmora, a svaka momčad igrala je s četiri igrača i moglo se obavljati “leteće zamjene”. Igralo se i bez zaleđa, što je gledateljima priuštilo dodatnu uzbudljivost.

Domaćin turnira, KHL Komarac iz Vukovara, osnovan je odmah nakon postavljanja prvog klizališta u Vukovaru, prije tri godine, i od tada okuplja zaljubljenike u ovaj sport. Klizalište u sezoni klizanja posjeti ili se njime koristi više od 30 tisuća Vukovaraca i stanovnika okolnih mjesta. Prigodom otvorenja turnira predsjednik kluba Mario Šimunović je istaknuo:

- Osnovali smo klub odmah nakon što je grad prve godine osigurao klizalište za sve Vukovarce, a mi ga dobijemo na korištenje u večernjim satima, kada ostali završe s klizanjem. Prvo smo se počeli okupljati ovdje, pa smo išli u Osijek i oni dolazili nama, pa u Delnice i Koprivnicu, tako da sad imamo prijatelje koji dolaze na naš turnir. Ove su nam godine stigle i dvije momčadi iz Zagreba. Družit ćemo se na ovakav način, nadam se, što duže - rekao je predsjednik HKL-a Komarci Mario Šimunović.

Na turniru je nastupilo šest momčadi, podijeljenih u dvije skupine. U skupini A igrali su KHL Komarac (Vukovar), IHK Koprivnica i KHL Varaždin, a skupini B bili su KHL Kuna (Osijek), IHK Bizon (Zagreb) i KHL Tapiri (Zagreb). U prvom dijelu natjecanja sudionici su igrali svatko sa svakim unutar svoje grupe, a nakon toga se razigravalo za plasman. Naslov najboljih pripao je zagrebačkim Tapirima, koji su svladali u finalu domaćina. Tri prvoplasirane momčadi za svoj uspjeh dobile se pehar, izrađen u obliku vukovarskog vodotornja na hrastovoj podlozi. Nakon turnira za sve sudionike domaćin je osigurao domjenak.

Antun GRGIĆ
rezultati

UTAKMICE PO SKUPINAMA: Komarci - Koprivnica 8:1, Kune - Bizoni 3:2, Varaždin - Koprivnica 4:4, Tapiri - Bizoni 6:6, Komarci - Varaždin 4:3, Kune - Tapiri 2:5

REZULTATI SUSRETA ZA PLASMAN: za peto mjesto: Koprivnica - Bizoni 5:12; za treće mjesto: Osijek - Varaždin 6:3; FINALE: Tapiri - Komarci 7:3

KONAČNI PLASMAN: 1. Tapiri (Zagreb), 2. Komarci (Vukovar), 3. Osijek, 4. Varaždin, 5. Bizoni i 6. Koprivnica

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike