Osijek
ŽUPAN PRIMIO SUDIONIKE I NAGRAĐENE “SUNCOKRETOM RURALNOG TURIZMA”

Trud i entuzijazam donio rezultate i - nagrade
Objavljeno 15. siječnja, 2016.

Poznato je kako je krajem prošle godine svečanom dodjelom nagrada “Suncokret ruralnog turizma Hrvatske” u Zagrebu završena akcija ocjenjivanja najboljih programa i projekata u ruralnom turizmu. Lovorike su tada završile i u Osječko-baranjskoj županiji. Zlatnu medalju u kategoriji Vinski turizam osvojila je Vinarija Brzica - OPG Ivo Brzica iz Erduta; u kategoriji Turističkih seljačkih obiteljskih gospodarstava drugo je mjesto osvojio OPG Nada Piljić - Ivica i Marica iz Karanca. Brončanu povelju u kategoriji Ruralno-turističke manifestacije zaslužila je brođanačka Olimpijada starih športova, a za unaprjeđivanje ponude posebno priznanje pripalo je seoskom domaćinstvu Novačić iz Popovca. Povelju sponzora kao najbolja destinacija ruralnog turizma, zaslužila je Erdutska vinska cesta.

No kako je vrlo mala razlika između onih koji su nagrađeni i onih koji su sudjelovali, župan Vladimir Šišljagić jučer je odlučio primiti i sve sudionike toga natjecanja. Na prijmu mu se pridružila i Dijana Katica, predsjednica Kluba članova Selo, koji je inicijator i organizator “Suncokreta ruralnog turizma”.

Priznanja su tako još uručena Vili Valpovo za njihovu prilagođenost u prijmu turista invalida, potom projektu Baranjski fiš (s ciljem kako bi se brendirao), a ovom prigodom zahvale su dobile i Turistička zajednica Osječko-baranjske županije i Osječko-baranjska županija, bez čijih potpora i podrške jamačno ne bi bilo ovako uspješnih rezultata.

- Čestitam prvo na trudu i entuzijazmu, potom na rezultatima, a sada i na prestižnim nagradama - rekao je župan Šišljagić. Podsjetio je kako je na području Osječko-baranjske županije ukupno registrirano 60-ak obiteljsko-turističkih gospodarstava. D. Kuštro

RURALNI TURIZAM TREBAO BI BITI ZASEBNA GRANA

U svome obraćanju Dijana Katica istaknula je kako očekuje od nove vlade da ruralni turizam prepozna kao zasebnu granu, to više jer se njim bavi bar 50 zakonskih akata. Stoga se nada bar formiranju posebne uprave za ruralni turizam.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike