Regija
TRADICIONALNO POŽEŠKO VINCELOVO

Sljubit će jadransku
ribu i požeška vina
Objavljeno 14. siječnja, 2016.

POŽEGA - Uz tradicionalno Vincelovo u Požegi, najavljeno za 23. siječnja (subota), u 9,30 sati, koje organizira Grad Požega i TZ Požega, i ove godine Obrtnička komora i Udruženje obrtnika Požega pridružuju manifestaciju Zeleno-plavo, Riba Hrvatske – jedi što vrijedi. Najavljen je veliki broj sudionika iz primorskih županija, obrtnika i ugostitelja, te ostalih obrtničkih komora i udruženja obrtnika iz cijele Hrvatske. Manifestacija se održava na Trgu Sv. Trojstva.

- Zbog velikog interesa i zajedništva s akcijom Zeleno-plavo povezujemo ovaj naš dio Hrvatske s jadranskim dijelom – istaknuo je požeški gradonačelnik Vedran Neferović.

- Ove godine peti put zaredom spajamo ovu manifestaciju Zeleno-plavo s Vincelovom, a kako je manifestacija prerasla okvire pješačke zone, a i toliko je velika potražnja za štandovima, također izlagačkim i prodajnim prostorom, postavili smo je na trg. Zabavljat će nas TS Požeška dolina, a na desetak štandova imat će svi prilike kušati jadranske delicije iz svih gradova naše obale. Bit će tu i tradicijska jela Vincelova, vincelovski štap i požeški vinogradarski ćevap, naše staro autohtono jelo koje se jelo baš u ovo vrijeme – istaknula je Silvija Podoljak, direktorica TZ grada Požega.

Predsjednik Obrtničke komore Anto Bilobrk najavio je da su dolazak potvrdile sve obrtničke komore s jadranske obale te nekoliko obrtničkih komora s kontinenta, Gorskog kotara, te sve slavonske obrtničke komore. Bit će održan i stručni skup Obrtnički forum, a uz potpalu vincelovske vatre bit će održana i simbolička rezidba trsova vinove loze.(AGM Kruna)

Možda ste propustili...

PRVA NA PODRUČJU VUKOVARSKO-SRIJEMSKE ŽUPANIJE

Zvjezdarnica u Drenovcima

CENTAR ZA NESTALU I ZLOSTAVLJANU DJECU U POŽEGI

Proširen prostor za rad s dvadesetero djece

NASTAVAK DRŽAVNOG LIDRANA - DOMAĆIN VINKOVAČKA GIMNAZIJA

Svoje umijeće u literarnom, dramskom i novinarskom radu pokazuju srednjoškolci

Najčitanije iz rubrike