Sport
CIBALIA KRENULA S PRIPREMAMA

Dabro se vratio iz Fiorentine
na posudbu, Pehar prekrižen
Objavljeno 13. siječnja, 2016.

Ugodno vrijeme, neobično toplo za polovinu siječnja, izmamilo je simpatizere Cibalije da nazoče prvom treningu vinkovačkog prvoligaša u 2016. godini.

Igrače su na početku priprema za proljetni dio prvenstva došli pozdraviti navijači i, naravno, Uprava kluba. Nakon što je predsjednik Cibalije Miroslav Gagro bez nazočnosti novinara u svlačionici porazgovarao s trenerom i nogometašima, trener Miroslav Bojko sa svojim suradnicima poveo je igrače na prvi trening, koji su obavili na pomoćnom terenu stadiona Cibalije. Prvom treningu odazvali su se gotovo svi igrači, izostao je samo drugi vratar Josip Pehar.

- Nemam nikakve informacije, nije se javio, a koliko znam ni predsjedniku, navodno ne želi više ostati u klubu. Što se mene tiče, Pehar je bivši igrač Cibalije, jer ovakvo ponašanje zasigurno neću tolerirati. U dogovoru s predsjednikom uskoro ćemo riješiti to pitanje, uostalom imamo na raspolaganju nekoliko naših mladih vratara iz škole nogometa - komentirao je trener Bojko.

Na prozivci i prvom treningu Cibalije bilo je nekoliko novih lica, ali i onih koji su se vratili u vinkovački drugoligaš. Kao Ivan Grgić, koji je uoči prvog treninga u 2016. potpisao jednoipolgodišnji ugoor. U Cibaliji je ponovno mladi napadač Marko Dabro, koji je do ljeta došao na posudbu iz Fiorentine.

- Za sada su i Grgić i Dabro prinove, a hoće li biti i pojačanja, vidjet ćemo tijekom priprema, a pogotovo u prvenstvu. Tu je i Marko Odak, igra na mjestu desnog bočnog, dolazi iz HNK-a Čapljina. Igrač je koji ima 20 godina i ulazi u onu kvotu mladih igrača s kojima moramo početi utakmicu. Znamo da je nadaren, a tijekom priprema ocijenit ćemo je li nam doista potreban.

Tijekom zimske stanke u Cibaliji se najavljivalo smanjenje broja ljudi u stručnom stožeru zbog smanjenja troškova. No, kondicijski trener Tomislav Stepić jučer je odradio trening s Cibalijinim nogometašima.

- Bilo je takvog razmišljanja, ali je stručni stožer ostao isti kao i jesenas, jer smatram da je stožer u ovom broju optimalan i da nam je potreban svaki trener, kako pomoćni, tako i kondicijski - dodao je Bojko uz kojeg rade pomoćni trener Siniša Sesar, trener vratara Tomislav Vranjić, fizioterapeuti Vanja Šimunić i Goran Krolo te spomenuti Stepić. A. Grgić

Na prvom okupljanju čak 33 igrača

Bojku su se na prvi trening odazvali Frane Vitaić, Mladen Matković, Matija Mišić, Ivan Zgrablić, Mario Tadić, Josip Tomašević, Hrvoje Plum, Damir Vidović, Sandro Ugrina, Vlatko Šimunac, Tomislav Turčin, Edi Baša, Matija Petrović, Mate Crnčević, Stipe Jančić, Luka Mijoković, Filip Žderić, Mario Jazvić, Marko Kraljević, Jakov Filipović, Ivan Grgić, Marko Dabro, Marko Odak, Zvonimir Šubarić, Filip Uremović, Zvonimir Filipović, Edi Kopf, Luka Mauer, Matej Šorli, Marko Martinković, Petar Rubić, Benjamin Karaula i Damjan Vojnić.

Najčitanije iz rubrike