Osijek
LIJEPA TRADICIJA OŠ AUGUSTA ŠENOE - MEĐUNARODNE EKOŠKOLE

Već 11 godina učenici i djelatnici škole pomažu psima u Azilu
Objavljeno 13. siječnja, 2016.

Lijepu tradiciju njeguju u OŠ “August Šenoa”, koja ima status međunarodne ekoškole. Već 11 godina učenici i djelatnici te škole kontinuirano pomažu napuštenim psima u Azilu u Nemetinu.

- Sve je počelo 2005. godine, kada je u organizaciji Američkog veleposlanstva i udruge Zeleni Osijek održan projekt vezan uz mogućnosti djelovanja mladih u zajednici. Tada je u Zlatnoj Gredi održana radionica koju je vodila prof. Marija Jurčević. Učenici naše međunarodne ekoškole tada su predlagali projekte koje bi mogli provoditi u zajednici. Najviše glasova dobio je projekt pomaganja psima u azilu u Nemetinu - kaže mr. sc. Biljana Pavić, predsjednica Osječko-baranjske grane udruge Lijepa naša, i prof. u OŠ Augusta Šenoe.

I od tada svake godine u toj se školi provodi akcija Pomozimo psima u Azilu u Nemetinu. Zahvaljujući učenicima 1.a, 1.b, 2.a, 2.b, 3.a, 3.b, 5.a, 6.b i 8.a razreda i njihovim razrednicama, i ovaj put razveselili su pse igračkama, hranom, dekama i posudama za hranu. Od prikupljenog novca kupili su tri vreće od 15 kg hrane za pse. U pratnji učiteljica Tamare Glavaš, Mirne Lišnić i Biljane Pavić te oca učenika Marina Vojičića, Daria Vojičića, učenici, predstavnici razrednih odjela koji su sudjelovali u akciji, posjetili su ovaj azil za pse i predali donaciju. Time su olakšali psima ove zimske dane.

- Obišli smo ovaj azil u pratnji volonterke, igrali se s psima i obećali da ćemo opet doći. Zadovoljni smo viđenim, jer se udruga Pobjede doista lijepo brine o psima - kaže naša sugovornica. Dodaje da su ovu akciju uvrstili u program rada međunarodne ekoškole te da njihova škola ima prestižni zlatni status ekoškole. Inače, udruga Lijepa naša, sa sjedištem u Zagrebu, nositeljica je programa ekoškole za RH. V. Latinović

MR. SC. BILJANA PAVIĆ

prof. u OŠ Augusta Šenoe

Obišli smo ovaj azil u pratnji volonterke i zadovoljni smo viđenim, jer se udruga Pobjede doista lijepo brine o psima

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OŠTEĆENO ZELENILO NA PROMENADI I U STEPINČEVOJ ULICI

Vremešni vandal “orezuje” drveće

2

STOPOSTOTNI USPJEH UČENICE NA DRŽAVNOM NATJECANJU

”Čudo iz Osijeka” u geodeziji je bez prave konkurencije

3

Okupili se nakon 55 godina od mature