Osijek
9. ZIMA U DOMU TEHNIKE NUDI DJECI 13 RAZLIČITIH RADIONICA

Više od stotinu djece voditelji
podučavaju raznim vještinama
Objavljeno 5. siječnja, 2016.
Radionice završavaju u petak, 8. siječnja, a održavaju se svakog radnog dana

Više od stotinu djece okupilo se jučer u Domu tehnike na otvorenju i prvom danu tradicionalne Zime u Domu tehnike, manifestacije koja se redovito održava za vrijeme zimskih školskih praznika.

- Ovo je deveta Zima u Domu tehnike, a u njezinoj realizaciji sudjeluju Zajednica tehničke kulture Osječko-baranjske županije, Zajednica tehničke kulture Grada Osijeka, zajedno s deset klubova koji djeluju u Domu tehnike, Strojarskom tehničkom školom i OŠ “Tin Ujević”, rekao je Antun Šikić, dopredsjednik ZTK Grada Osijeka, na otvorenju.

Djecu i njihove roditelje pozdravio je također Ivo Grgić, tajnik Zajednice tehničke kulture Osječko-baranjske županije, koji je istaknuo da je riječ o djeci koja, dok se njihovi vršnjaci odmaraju i igraju, žele razvijati tehničke vještine. U tome im pomažu stručni predavači koji podučavaju djecu.

Nataša Dorić, voditeljica Centra tehničke kulture Osijek - ZTK Grada Osijeka, ističe kako su ovaj put pripremili 13 različitih radionica, od kojih većina traje četiri dana, a neke su, poput bubnjarske radionice, jednodnevne.

- Radionice završavaju u petak, 8. siječnja, a održavaju se svakog radnog dana, osim srijede, kada je blagdan Sveta tri kralja, i to od 9 do 12 sati. Pripremili smo sljedeće radionice: Daljinski nadzor i upravljanje uređajima, Rastavi-sastavi računalo, Maketarstvo - izrada kućica od kartona, Konstruktorstvo, Stop-trik animacija, Upoznavanje s rotokopterima, Automodelarstvo, Osnove fotografije, Likovna umjetnost u tehničkoj kulturi, Robotika (ROBOpro), Bubnjarska radionica, Primjeri robotike (LOGO, C) i Mala škola industrijske i mobilne robotike - kaže Nataša Dorić.

Većina polaznika su dječaci, a mi smo pronašli dvije djevojčice. To su Mia i Lara, idu u drugi razred osnovne škole, prvi put su u Domu tehnike, a privukao ih je poziv da će u radionici maketarstva izrađivati kartonske kućice za lutke. Nekoliko dječaka bilo je tužno što više nema mjesta u radionici Rastavi-sastavi računalo pa su odabrali druge radionice.

Vesna LATINOVIĆ
JOŠ MALO SLOBODNIH MJESTA

Sve radionice imaju ograničen broj polaznika, a zbog velikog zanimanja djece većina ih je već popunjena. Ipak, još je nešto slobodnih mjesta ostalo u nekim radionicama pa u Domu tehnike pozivaju one koji se žele priključiti da ih nazovu danas (5. siječnja) ujutro na telefon 031/212-677, i saznaju gdje se djeca još mogu priključiti.

Možda ste propustili...

JEDNI U BIH, DRUGI U ZAGREBU, TREĆI RASUTI PO SVIJETU...

Livnjaci se družili u Parku prinčeva

NASTUPNI POSJET VELEPOSLANICE SLOVAČKE HANE KOVAČOVE

Želim povećati zanimanje za slovački jezik i kulturu

Najčitanije iz rubrike