Osijek
TKO JE KOMUNICIRAO S POSJETITELJIMA?

Šest studentica kulturologije i
asistent koordinator donosili
vijesti o "Adventu u Tvrđi"
Objavljeno 3. siječnja, 2016.
Šef tima Tomislav sve je koordinirao s organizatorima, slagao priopćenja za medije i istupao u javnost kada je trebalo

Od 28. studenoga do 1. siječnja u “Božićnom selu” na Trgu Sv. Trojstva u Tvrđi održano je drugo izdanje “Adventa u Tvrđi”, središnje i najveće adventske manifestacije ne samo u Osijeku već i u istočnoj Slavoniji i Baranji.

Može se reći kako je ova manifestacija ispunila očekivanja: trajala je dvostruko duže nego lani i imala znatno više kućica i sadržaja. Za činjenicu da je manifestacija bila i bar dvostruko informativnija nego prošle godine zaslužan je poseban komunikacijski tim “Adventa u Tvrđi”, na čijem čelu je kao koordinator i PR bio Tomislav Levak, dugogodišnji novinar i odnedavno asistent na Odjelu za kulturologiju. “Već prošle godine, na premijernom izdanju 'Adventa u Tvrđi', organizatori su me angažirali kao PR-a. Bili su zadovoljni obavljenim poslom pa su me ponovno pozvali, no dogovorili smo da ojačamo komunikacijski tim. Kontaktirali smo čelnike Odjela za kulturologiju koji su se brzo složili s našom idejom da studentice i studenti volontiraju na 'Adventu u Tvrđi' i time stječu prijeko potrebno iskustvo. Budući da se zgrada Rektorata osječkog Sveučilišta, gdje se nalazi i Kulturologija, nalazi odmah pokraj Trga Sv. Trojstva, ustupili su i jednu prostoriju u prizemlju koju smo koristili za komuniciranje s javnošću”, ističe Levak.

Na poziv vodstva Odjela javile su se same studentice: Ariana Veočić i Martina Jurković (3. godina preddiplomskog studija - smjer Kulturalni menadžment) te Dorotea Horvat, Sara Goll, Veronika Kranjčević i Tea Stojanac (2. godina preddiplomskog studija - smjer Medijska kultura). Rasporedili su ih sukladno njihovim afinitetima pa su Sara, Dorotea, a povremeno i Ariana i Tomislav, s korisnicima komunicirali preko najpopularnije društvene mreže, Facebooka, Sara i Dorotea bile su zadužene i za Instagram, Tea i Ariana za Twitter, Martina je redovito pisala blog, a Veronika ažurirala aplikaciju sa stalnim novitetima. Šef tima Tomislav sve je koordinirao s organizatorima, slagao priopćenja za medije i istupao u javnost kada je trebalo. “Bilo je naporno, ali i lijepo. Djevojke su jako dobro ne samo slijedile upute nego i bile kreativne i inovativne. Imam samo riječi pohvale za njih”, ocjenjuje koordinator. Predstavnik organizatora Igor Mlinarević također je jako zadovoljan komunikacijskim dijelom posla. “Tim je odlično funkcionirao, što nam govore i reakcije brojnih posjetitelja. Vjerujem da ćemo s istim timom surađivati i iduće godine”, kazao je Mlinarević.(I.R.G.)

Odlično iskustvo

Osim stjecanja praktičnih znanja, sve studentice uključene u komunikacijski tim imat će i konkretnu korist: vrijeme provedeno u radu na “Adventu u Tvrđi” bit će im upisano kao volonterski sati, a računat će im se i u praktičnu nastavu. Najiskusnija među njima je Ariana, koja je slične poslove već uspješno volonterski radila na dva velika osječka događaja: Osječkom ljetu kulture i Pannonian Challengeu. "Ovo je definitivno odlično iskustvo i prilika da u praksi primijenite i usavršite ono što teoretski učite na fakultetu. Zahvaljujem organizatorima 'Adventa u Tvrđi', vodstvu Odjela i asistentu Levaku na pruženoj prilici", rekla je, a s njom se slažu i ostale volonterke.

Možda ste propustili...

FINALE NATJECANJA METRO JUNIOR TOP CHEF U ROVINJU

Učenik iz Osijeka Filip Viljevac osvojio drugo mjesto

ISTRANI DOŠLI PO NAŠA ISKUSTVA

Razmjena iskustva dviju europskih regija sporta

ISUSOVAČKA KLASIČNA GIMNAZIJA

Promocija projekta Egipat

Najčitanije iz rubrike