Novosti
POČEO RADITI WWW.PODUZETNICA.HR

Prvi virtualni ženski poduzetnički centar u jugoistočnoj Europi
Objavljeno 2. siječnja, 2016.

Prvog dana 2016. godine raditi je započeo Virtualni ženski poduzetnički centar www.poduzetnica.hr, jedinstveni poslovni pothvat u ovom dijelu Europe i start up. Kako ističu pokretači tog projekta, centar je digitalna platforma za promociju i unaprjeđivanje poslovne aktivnosti poduzetnica, te ima za cilj potaknuti razmjenu znanja, tehnologija i inovacija, ohrabriti žene na veći poduzetnički angažman u hrvatskom gospodarstvu te olakšati ulaganje u obrazovanje i učenje u poduzetničkom sektoru. Tvrde kako, iako je u porastu, žensko poduzetništvo do danas nije dobilo ozbiljnije priznanje za svoj obol hrvatskom gospodarstvu i napretku. “Mjerodavne institucije zaobilaze ovu rodnu podjelu, a prečesto žene ostaju zaboravljene ne samo na svom početku nego i na uzlaznom putu razvoja i ostvarenja poslovne ideje. Upravo zbog tog očitog zapostavljanja žena poduzetnica rodila se ideja o pokretanju Virtualnog ženskog poduzetničkog centra www.poduzetnica.hr, koji je naišao na toplu dobrodošlicu poduzetnica diljem Hrvatske”, priopćeno je iz centra.

U Zagrebu će 8. ožujka biti organiziran i 1. kongres samozaposlenih žena poduzetnica.

- Hrvatske poduzetnice su rastuća, sve učinkovitija, razvojna snaga hrvatskog gospodarstva, koja zaslužuje više pozornosti i potpore od sadašnje – ocijenila je Sanela Dropulić, voditeljica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra.

Prema podacima Financijske agencije, udjel žena poduzetnica, tj. vlasnica trgovačkih društava, obrta ili slobodnih zanimanja, uglavnom se kreće od 17,3 posto u 2010. godini do 19,6 posto u 2013. godini. Cilj je Virtualnog ženskog poduzetničkog centar dati samozaposlenim poduzetnicama pozornost kakvu zaslužuju u hrvatskom društvu.(D.Pav.)

Možda ste propustili...

SABORSKI ZASTUPNIK DOMOVINSKOG POKRETA

Koronavirusom zaražen i Bartulica

HRVATSKA ČEKA STAV EUROPSKE UNIJE

Moguće manje dana samoizolacije