Osijek
EUROPSKI PROJEKT OŠ “AUGUST ŠENOA”

Mi jedemo odgovorno, mi smo iz ekoškole
Objavljeno 29. prosinca, 2015.
U projekt je uključeno devet država članica Europske unije

Osnovna škola “August Šenoa”, koja ima status međunarodne ekoškole, uključena je u europski projekt Mi jedemo odgovorno (We Eat Responsibly).

Taj su projekt osječkoj javnosti predstavile školske koordinatorice projekta, profesorice Biljana Pavić i Anica Bokor, te dvoje učenika, članova ekoodbora škole, Karla Kulić i Danijel Ćatić.

- U projekt je uključeno devet država članica Europske unije. Vodeći je partner češka udruga Glopolis, projekt sufinancira EU, a realizirat će se u ekoškolama, tako da prati metodologiju škola prilagođenu temi projekta - kaže školska koordinatorica, prof. Biljana Pavić.

Njezina kolegica, prof. Anica Bokor dodaje da će se tijekom tri godine projekt realizirati u stotinu ekoškola u Republici Hrvatskoj, od toga u 20 ekoškola ove, prve godine projekta te u 40 ekoškola druge i treće godine realizacije projekta.

Još ističe da je upravo OŠ “August Šenoa” u prvih 20 ekoškola i ekovrtića iz Hrvatske uključena u ovaj projekt, a uz OŠ Eugena Kumičića iz Slatine jedine su dvije škole iz Slavonije i Baranje.

U svrhu projekta izradit će se međunarodna web stranica prevedena na hrvatski jezik, koja će služiti kao osnovni alat i interaktivno sredstvo za realizaciju projekta, istaknuto je na predstavljanju projekta.

Do sada je u ovoj školi osnovan ekoodbor, sastavljen od predstavnika učenika, roditelja, učitelja, nepredavačkog osoblja škole, predstavnice UNIKOM-a i medija. Osim toga, provedena je anketa o prehrambenim navikama među učenicima, roditeljima i uposlenicima škole, napravljena je i analizira, a donijeli su i akcijski plan, koji su predstavili svim uposlenicima škole i javnosti. U sljedećim mjesecima očekuju ih novi izazovi.

Vesna LATINOVIĆ

OŠ “August Šenoa” iz Osijeka i OŠ Eugena Kumičića iz Slatine jedine su dvije škole iz Slavonije i Baranje uključene u projekt

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike