Osijek
SENAT SVEUČILIŠTA

Elektrotehnički i Prehrambeno-tehnološki fakultet dobit će nove zgrade u kampusu
Objavljeno 28. prosinca, 2015.

U kampusu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera planirana je gradnja novih objekata dvaju osječkih fakulteta – Elektrotehničkog i Prehrambeno-tehnološkog fakulteta. Senat Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera na svojoj je 3. sjednici izdao suglasnost za dvije odluke vezane uz taj projekt. Članovi Senata dali su suglasnost prof. dr. sc. Dragi Žagaru, dekanu Elektrotehničkog fakulteta, i prof. dr. sc. Dragi Šubariću, dekanu Prehrambeni-tehnološkog fakulteta, za davanje ovlasti rektoru Željku Turkalju da u ime tih fakulteta provede postupak javne nabave za usluge zaštitnih arheoloških iskopavanja.

- Dvije nove zgrade također će se nalaziti u zapadnom dijelu kampusa, odmah pokraj nove zgrade Građevinskog fakulteta, koju ćemo uskoro otvoriti te pokraj buduće nove zgrade Pravnog fakulteta, za koju su već provedena arheološka iskopavanja. U 2016. godini planiramo, osim provedbe zaštitnih arheoloških iskopavanja, putem natječaja dobiti idejni i glavni projekt za nove objekte Elektrotehničkog i Prehrambeno-tehnološkog fakulteta te ga kandidirati za dobivanje financijskih sredstava iz fondova Europske unije. Nadamo se da će gradnja dviju novih zgrada početi tijekom 2017. godine - istaknuo je rektor Željko Turkalj.

Uz to, Senat je donio odluku o raspisivanju internog natječaja Sveučilišta za prijavu na program Gost istraživač (INGI-2015). Posrijedi je interni natječaj za prijavu znanstvenoistraživačkih projekata, sa svrhom poticanja suradnje svojih istraživača s istaknutim istraživačima s drugih (posebice inozemnih) sveučilišta. Za tu namjenu rezervirana su sredstva iz Poslovnog fonda Sveučilišta, ukupno milijun kuna, s tim da je 70.000 kuna maksimalan iznos za pojedini projekt.

Članovi Senata potvrdili su izbor izv. prof. dr. sc. Ivice Guljaša u znanstveno-nastavno zvanje redovitog profesora iz znanstvenog područja Tehničkih znanosti, znanstvenog polja temeljne tehničke znanosti na Građevinskom fakultetu (prvi izbor). V. Latinović

Možda ste propustili...

FINALE NATJECANJA METRO JUNIOR TOP CHEF U ROVINJU

Učenik iz Osijeka Filip Viljevac osvojio drugo mjesto

DUBRAVKA BIUK. V.D. PREDSTOJNICE KLINIKE ZA OČNE BOLESTI KBC-A OSIJEK

Uložili smo puno truda kako bismo čekanje na operaciju mrene skratili na 180 dana

Najčitanije iz rubrike