Osijek
NESTALO STRUJE

Mačka izazvala kratki spoj pa nisu radili bankomati, a u trgovinama i pos uređaji!
Objavljeno 23. prosinca, 2015.

Jučer oko podneva na području Juga 2 na petnaestak minuta, a u središtu grada nešto kraće došlo je do prekida u opskrbi električnom energijom. Krivac je mačka koja se popela na objekt HEP-ove trafostanice Jug 2, i svojim kretanjem po instalacijama zatvorila električni krug, odnosno izazvala kratki spoj.

Kako je trafo u središtu nastavno povezan s onim na Jugu, oba dijela grada ostala su bez struje. Dežurne ekipe HEP Elektroslavonije brzo su detektirale problem i u vrlo kratkom vremenu opskrbu strujom doveli u normalu. Za mačku - krivca za kvar, nažalost, nije bilo spasa...

No ovaj se eksces posljedično odrazio na “život” u gradu. Naime, čini se kako je ovaj kvar prouzročio cijeli niz “kuršlusa” u nezgodnom trenutku. Dan prije Badnjaka dobar dio sugrađana je bio u punom šopingu i potrazi za darovima. Nestanak električne energije čini se izazvao je pad sustava kod dobrog dijela “elektronskih” pomagala. Naime, dobar dio bankomata u središtu grada zbog toga je prestao raditi, no još veći problem je bio taj što u trgovinama nisu radili pos uređaji, dakle, bilo je onemogućeno plaćanje karticama. U najnezgodnije vrijeme!

U Kauflandu, koji je najbliži mjestu kvara, kažu kako ipak nisu imali takvih problema, jer opskrbljeni su aparaturom koja osigurava neprekinutu opskrbu električnom energijom. (D.Ku.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike