Sport
MARIO LIOVIĆ

Potvrdio najbolju godinu u karijeri
Objavljeno 22. prosinca, 2015.

Hrvatska kuglačka elita okupila se prošlog vikenda u Splitu. Na kuglani Poljud odigrano je seniorsko pojedinačno prvenstvo države, a među 16 najboljih bila su i četvorica predstavnika Regije Istok.

Najdalje od njih dogurao je Mario Liović, član Osijeka, koji je u svom trećem nastupu na završnici stigao i do prvog odličja. Osvojio je brončano, znači da je igrao polufinale, te da ga je jedna stepenica dijelila od utakmice za naslov.

- Volim igrati na splitskim stazama, u pravilu tu imam dobre rezultate (u prvenstvu srušio 643 čunja), stoga sam priželjkivao s pravom i visok plasman. Naravno, kada su na okupu najbolji te kada nemaš pravo na pogrešku jer se igra na ispadanje, tanka je linija između oproštaja već u prvom kolu ili igranja u finalu - kaže Liović, koji je odradio tri utakmice u manje od 24 sata. Bio je spreman i za četvrtu, ali nije se dogodilo.

- Dobro sam se pripremio, iako posljednjih mjeseci vučem neugodnu ozljedu leđa, u Split sam stigao u dobroj formi. U kvalifikacijama sam tjedan dana ranije ostvario deseti rezultat, ali ždrijeb nije bio loš, priznaje uzdanica KK Osijek, koji je završnicu otvorio pobjedom nad iskusnim Lukom Ukalovićem, a prvog dana još je uzeo mjeru i Darku Kasumoviću.

- Na otvaranju sam imao isti broj setova kao i suparnik, ali i 41 čunj viška. Tih ukupno 624 još sam poboljšao u drugom kolu za dva čunja, a jedina slabija runda uslijedila je u polufinalu protiv Luke Bolanče. Nakon 1:1 u setovima, treći sam odradio ispod očekivanja, tih 130 čunjeva na kraju me koštalo pobjede i finala. No, nisam nezadovoljan broncom - priznaje Mario Liović, koji je u godini na isteku potvrdio mjesto među vodećim kuglačima u državi.

- Imam razloga za zadovoljstvo, postao sam reprezentativac, igrao sam za Hrvatsku na ekipnom SP-u, klub je u gornjem domu naše lige, a dolaze polako i pojedinačni uspjesi. Treba tako nastaviti jer u svibnju je kod nas u Novigradu pojedinačno SP, a ovi rezultati svakako me drže u konkurenciji za najdraži dres - kaže na kraju Mario Liović, koji se iz Splita vratio kao treći kuglač u Hrvatskoj. N. Benčina

Možda ste propustili...

EURO PRED VRATIMA, A NIJEMCIMA U FOKUSU - IZBORNIK

Bayern kvari planove reprezentaciji

MEMORIJALNI BOĆARSKI TURNIR “PUKOVNIK IVICA ŠOLJIĆ”

Čepinčanima bronca, Šimiću prvo mjesto u pucanju

PRVA ŽNL OSJEČKO BARANJSKA

Šestica u Osijeku i Donjoj Motičini

Najčitanije iz rubrike