Novosti
TRAGEDIJA IZMEĐU JABLANICE I MOSTARA

Slavonija zavijena u crno: Automobil s petero studenata sletio u Neretvu
Objavljeno 19. prosinca, 2015.

BIJELA - Teška prometna nesreća dogodila se jutros oko 10 sati na cesti između Jablanice i Mostara u mjestu Bijela u kojoj je automobil Škoda vinkovačkih registracijskih tablica sletio u rijeku Neretvu, pri čemu je nekoliko osoba smrtno stradalo.

U automobilu su bile dvije djevojke i tri mladića iz Komletinaca, Đakova, Trnave i Donjeg Novog Sela.. Neslužbeno doznajemo da su svi studirali na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru i za blagdane su krenuli kući u Hrvatsku. Prilikom slijetanja automobila u rijeku, jedna osoba je isplivala te je prevezena u mostarsku bolnicu.

"Po izjavi preživjele osobe, u vozilu su se nalazile još četiri osobe - V.B. (1991. godište), A.Š. (1993.), T.V. (1995.) i D.R. (1995.), a preživjeli je S.B. (1994.)", izjavio je glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije Ljudevit Marić za N1.

Policija i vatrogasci se nalaze na terenu, a portal Klix.ba javlja da je u Neretvu upala Škoda vinkovačkih oznaka te da su četiri osobe poginule.

Dnevni avaz piše da je o nesreći policiju obavijestio građanin koji je vozilom naišao iz suprotnog smjera i vidio kada je Škoda udarila prednjim dijelom u brdo, a potom sletjela u Neretvu.

Ribari su sonarom locirali vozilo na 13 metara dubine, a čeka se dolazak dežurnog tužitelja te izvlačenje vozila.

Zdenko Marić predsjednik Gorske službe spašavanja u BiH nam je rekao da se vrše pripreme za izvlačenje tijela, te da je teren nepristupačan. "Treba puno ljudi za izvlačenje tijela, tu su ekipe na terenu i uskoro ćemo pristupiti izvlačenju" rekao je Marić.

Ljudevit Marić, glasnogovornik MUP-a HNK-a nam je rekao da operacija lociranja i izvlačenja automobila traje nekoliko sati, te da očekuju da će sve uskoro biti okončano.

Automobil sa tri tijela izvučen iz jezera Salakovac


Kako je za Klix.ba potvrdio Zdenko Marić iz Hercegovačke gorske službe spašavanja, na automobilu je vidljiva velika materijalna šteta, koja je nastala usljed padanja niz strmu liticu koja se nalazi ispod ceste s koje je automobil sletio.

"Tijela troje unesrećenih pronađena su u automobilu, a ljekari su nažalost samo mogli utvrditi smrt. Potragu za četvrtim tijelom nastavit ćemo u jutarnjim satima. Akcija izvlačenja automobila trajala je ovako dugo, s obzirom da se radilo o veoma nepristupačnom terenu", rekao je Marić.

Mario Kokaj/R.I.

Možda ste propustili...

NOSITELJ LISTE HDZ-A U 4. IZBORNOJ JEDINICI IVAN ANUŠIĆ

Optimizam za 4. izbornu jedinicu

RAZVOJ I PROIZVODNJA BATERIJA

Rimac Technology u partnerstvu s BMW-om