Novosti
POLICIJSKA BRUTALNOST U SAMOM SREDIŠTU OSIJEKA

Policajac srušio ženu jer
je prošla kroz “crveno”?!
Objavljeno 17. prosinca, 2015.
Svjedoci događaja tvrde kako je reakcija policajca bila i više nego pretjerana

Vezani članci

BIZARAN NAPAD U POSLOVNICI BANKE U SREDIŠTU OSIJEKA

Suzavcem na zaštitara koji mu je rekao da ne može u banku sa psom

Neviđena policijska brutalnost dogodila se u srijedu nešto poslije 11 sati u Ulici Hrvatske Republike, u samom središtu Osijeka. Policajac krupnije tjelesne građe srušio je ženu srednje dobi na beton i - vezao je lisičinama!!! Sve se to, prema riječima očevidaca, dogodilo jer je žena prešla cestu dok je na semaforu gorjelo crveno svjetlo.

- Sestra je vidjela da je žena prešla preko zebre dok je bilo crveno svjetlo na semaforu. Za ženom je odmah došao policajac od nekih 130 kilograma i pitao je zna li što je učinila. Žena je nešto odgovorila i krenula dalje, no policajac ju je sustigao, svom težinom se bacio na nju, srušio je na beton u haustoru i vezao lisičinama. Kolegice i ja izišle smo iz poslovnog objekta i sve vidjele. Žena je zapomagala “U pomoć ljudi. Pomozite mi!”. Skupilo se mnogo ljudi i svi smo govorili policajcu da pusti tu jadnu ženu koja mu jedva dođe do lakta - ispričala nam je djelatnica obližnjeg objekta, pitajući se je li bilo potrebe za takvim policijskim postupkom.

Doznajemo kako se i jedan mladić obratio policajcu te mu rekao da ustane s te nesretne žene, a policajac mu je odgovorio: “Makni se! Hoćeš da i tebe privedem?”. Policajcu u intervenciji ubrzo su se pridružili i kolege koji su mu pomogli u odvođenju žene u policijsko vozilo.

Žene koje su svjedočile ovoj pretjeranoj nasilnoj policijskoj reakciji na prekršaj, kažu da je to bilo strašno i za vidjeti.

- Da je napravila ne znam što, nije u redu da policajac tako skače po ženi. Kad ju je srušio, kleknuo je na nju, a ona je zapomagala. Kada joj je stavio lisice žena se, očito šokirana, pokušala oteti, ali joj je tako zavrnuo ruku da mislim da joj je rame iskočilo. Ovo je prestrašno. Vidjela sam da se radi o ženici koja baš i nije neka opasnost za okolinu. Bila je skromno odjevena i imala je tenisice na nogama. Sigurno i nema novac za kaznu zato što je prešla cestu kad je bilo crveno. Da je bila kakva mlađa žena, dotjerana i u štiklama, policajac zasigurno ne bi tako skočio na nju, nego bi joj možda i oprostio što je prešla cestu kada nije trebalo - kaže Osječanka koja je svjedočila cijelom slučaju.

Sandra LACIĆ
UBAČENA U VOZILO

Prema izjavama očevidaca, ženu su policajci u službeni automobil ubacili kao torbu, i tada su otvorili prtljažnik i iz njega izvadili registracijske pločice koje su stavili umjesto onih koje su već bile na vozilu. Međutim, iz PU osječko-baranjske doznajemo da su policajci izvadili registracijske pločice koje su imali na stražnjem sjedištu vozila, da bi žena mogla sjesti. Tablice su tog jutra privremeno oduzete s jednog vozila u gradu.

ISTRAGA O OPRAVDANOSTI UPORABE SILE

Od Darija Premeca, glasnogovornika Policijske uprave osječko-baranjske, doznajemo da je bilo uporabe sredstava prisile u Ulici Republike Hrvatske te da je istraga u tijeku. “Slijedi utvrđivanje svih činjenica u vezi ovog slučaja, te utvrđivanje opravdanosti uporabe policijske prisile. Policijski službenik djelatnik je Postaje prometne policije Osijek i za vrijeme njegovog postupanja cijelo vrijeme bila je uključena videokamera koju je imao zakvačenu na uniformi”, doznajemo od glasnogovornika.

Možda ste propustili...

BESPRAVNO SAGRAĐENI OBJEKTI STIPE LATKOVIĆA

Rušenje u uvali Vruja trajat će više mjeseci

ZA OKRETANJE ALTERNATIVAMA

Bolji propisi protiv zagađenja plastikom

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana