Crna kronika
BIZARAN NAPAD U POSLOVNICI BANKE U SREDIŠTU OSIJEKA

Suzavcem na zaštitara koji mu je rekao da ne može u banku sa psom
Objavljeno 13. prosinca, 2015.
Napadača su zaštitari ubrzo sustigli i savladali

OSIJEK – Zaštitar Privredne banke u središtu Osijeka napadnut je suzavcem u subotu prije podne. Do incidenta je došlo nakon što je muškarac pokušao ući sa psom u banku. Kada je zaštitar 38-godišnjem Osječaninu rekao da u prostor poslovnice ne može ući sa psom, došlo je do svađe.

- Osječanin je došao u poslovnicu banke sa psom, nakon čega ga je zaštitar upozorio da ne može biti ondje sa životinjom, i rekao mu je da iziđe. Muškarac se zaštitaru obratio vulgarnim riječima, a zaštitar mu je ponovio da napusti banku. Osječanin je opet uputio pogrdne riječi zaštitaru i krenuo van. Prolazeći pokraj zaštitara 38-godišnjak je izvadio papar sprej i poprskao ga po licu - doznajemo iz Policijske uprave osječko-baranjske.

Nakon toga iz banke su u suzama počeli istrčavati i klijenti koji su se ondje u tom trenutku zatekli.

Dva su zaštitara potrčala za Osječaninom, i stigli ga nakon 30-ak metara u Kapucinskoj ulici. Protrčali su ispred građanina koji je izišao iz pekarnice i zamalo ga srušili.

- Jedva sam se izmaknuo, a na pločniku je bilo nekoliko roditelja s malom djecom koji su bili šokirani viđenim. Djeca su plakala, pas je počeo lajati, a žena sa psom stajala je u šoku. Nakon toga velikom brzinom po pješačkoj stazi je došlo bijelo zaštitarsko vozilo. Iz njega su iskočila još dva zaštitara i sva četvorica su se bacili na muškarca. Kad je pao na tlo udarali su ga. Prišao sam zaštitarima i rekao im da bez obzira na to što je učinio ne mogu tući čovjeka nasred ulice, te da zovu policiju. Jedan zaštitar se tada ustao i zvao policiju. Došao mi prijatelj i rekao da se maknem da ne dobijem i ja batina. Susjeda mi je ispričala što je bilo u banci, te da su obojica, i zaštitar i taj muškarac kojeg su zaskočili, bili bezobrazni - kazao nam je kolega novinar koji je umalo nastradao kada je samo otišao u pekaru po pecivo.

Na osječki korzo nakon incidenta su se sjurila policijska vozila pod rotacijama. Ovaj nesvakidašnji događaj narušio je mir subotnjeg predblagdanskog jutra, a povici i nastala galama uznemirili su Osječane.

Sandra LACIĆ
KAZNA U - NJEMAČKIM MARKAMA!

Iz osječke policije doznajemo da 38-godišnjaku slijedi optužni prijedlog zbog naročito drskog ponašanja, a za taj je prekršaj predviđena novčana kazna ili zatvor. Naime, prema Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira “Tko se na javnom mjestu ponaša na naročito drzak i nepristojan način vrijeđajući građane, ili narušavajući njihov mir, kaznit će se za prekršaj novčanom kaznom u protuvrijednosti domaće valute od 50 do 350 DEM, ili kaznom zatvora do 30 dana”. Ovo sa zaboravljenom njemačkom valutom nije pogreška. Hrvatski zakon ovaj dio članka zakona još uvijek nije pretvorio u eure!

Možda ste propustili...

SUDARI I SLIJETANJA S CESTE DILJEM SLAVONIJE

Zbog neopreza vozača u više nesreća ozlijeđeno 11 osoba

NEPRAVOMOĆNE PRESUDE U DVA SLUČAJA U SLAVONIJI

Zbog galame u zatvor, zbog prijetnji smrću uvjetna kazna

OROLIK I BELI MANASTIR

Jedan lopovluk riješen, drugi nije

Najčitanije iz rubrike