Regija
BELI MANASTIR NAGRADIO NAJUSPJEŠNIJE VOLONTERE

Volonterka godine Anrijana Levančić
Objavljeno 11. prosinca, 2015.

Vezani članci

IZABRANA IZMEĐU 11 „ŽENA RIJETKIH VRIJEDNOSTI“

Vinkovčanka Antonija Spajić je dobrotvorka godine

BELI MANASTIR - Anrijana Levačić volonterka je godine grada Belog Manastira, a priznanje su, osim nje, zaslužile i Jadranka Orešković te Adriana Bogdan. Prigodna svečanost i dodjela priznanja održana je jučer u organizaciji Volonterskog centra udruge Oaza. Volonterski centar postoji od 2006. godine, a ovo je prvi put da dodjeljuju nagrade za volonterski angažman pojedinaca.

- Volonterskog rada u zajednici ima, ali je često neprepoznatljiv - rekla je Vesna Nedić, članica Oaze, naglašavajući kako je dodjela nagrada jedna od aktivnosti projekta “Naučimo volontirati”, koji njezina udruga provodi u partnerstvu s Udrugom osoba s alergijama i problemima disanja Alerga i gradom Belim Manastirom, uz financiranje Ministarstva socijalne politike i mladih.

Volonterka godine Anrijana Levačić volontira u udruzi djece s poteškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i njihovih obitelji Baranjski leptirići. Premda je stopostotni invalid, ističe se izuzetnim radom u organizaciji, posebno u radu s invalidnom djecom. Prema riječima njezinih suradnika, sa 528 volonterskih sati predanog rada oplemenjuje sve oko sebe i trebala bi biti ponos cijelom gradu. Jadranka Orešković, kao volonterka GD Crvenog križa, svojim je aktivnim angažmanom i velikim brojem volonterski odrađenih sati pridonijela razvoju organizacije. Posebno se istaknula kao educirana volonterka za krizne situacije u prihvatu izbjeglica, kojima je bila na raspolaganju u bilo koje vrijeme.

Bivša učenica belomanastirske Gimnazije, Adriana Bogdan, sudjelovala je na brojnim školskim humanitarnim aktivnostima, a posebice valja istaknuti njezin rad s djecom u belomanastirskom objektu osječkog Klasja, gdje je s pedagoginjom vodila brojne radionice.

Nagrade i priznanja uručili su im gradonačelnik Belog Manastira, Ivan Doboš, predsjednica Gradskog vijeća, Jadranka Sabljak i dopredsjednica Alerge, Mirela Kotromanović.I.Getto

Možda ste propustili...

SLAVONSKO-BARANJSKE POLJOPRIVREDNE POVRŠINE

Kiša je spasila usjeve, ali zbraja se šteta od divljači

PROLJETNI TRENING “AKTIVNE HRVATSKE”

Beli Manastir vježbat će s Asjom Petersen

Najčitanije iz rubrike