Regija
PREDSTAVLJEN PROJEKT

Žene pokretači društva
Objavljeno 1. prosinca, 2015.

VINKOVCI - U organizaciji žena Hrvatske seljačke stranke “Hrvatsko srce” Vukovarsko-srijemske županije, a u povodu obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, održano je predstavljanje projekta i prezentacija. “Održali smo dvije prezentacije u sklopu projekta Žene pokretači društva, u organizaciji LAG-a Šumanovci. Cilj je povećanje interesa o zaštiti prava žena, obrazovanje o pravima žena i podizanje svijesti o spolnoj ravnopravnosti te nasilju nad ženama”, istaknula je Verica Mušić, predsjednica Hrvatskog srca Vukovarsko-srijemske županije.

Zrinka Bertić govorila je kako je došlo do proglašenja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama. “Problemi su veliki kad je riječ o nasilju u obitelji. Ravnopravnost spolova još nije zaživjela kako bi trebalo prema zakonu o ravnopravnosti spolova, što možemo vidjeti i sada na izborima, naime, 40 posto žena u parlamentu nije ispoštovano”, rekla je Bertić.

Projekt se provodi na području LAG-a Šumanovci, a trajanje projekta je 12 mjeseci (do rujna 2016.). Vrijednost projekta je 103.194,76 kuna.(M.K.)

Možda ste propustili...

JOŠ JEDNA ŽELJA MJEŠTANA VALPOVŠTINE POSTALA JE REALNOST

Novi most preko Vučice i novo raskrižje

Najčitanije iz rubrike