Osijek
USPJELA INICIJATIVA NAČELNIKA VLADISLAVACA MARJANA TOMASA

Montažnim mostom preko rijeke Vuke do svojih njiva
Objavljeno 1. prosinca, 2015.
Kako bi nova prometna komunikacija funkcionirala uređena je i pristupna cesta

Vuka je premoštena u Dopsinu - kazao nam je načelnik Općine Vladislavci Marjan Tomas, čime su otvorene prometne komunikacije prema njivama s druge strane rijeke.

Postavljen je vojni montažni most u projektu koji je pokrenula Općina Vuka s Ministarstvom obrane, a zahvaljujući Tomasovoj inicijativi i dijelu novca s kojim je Općina sudjelovala u ovom građevinskom poduhvatu sada je općinsko vladislavačko područje povezano i sa susjednom općinom Semeljci.

- Nakon pregovora s ministrom obrane potpisao sam ugovor s Ministarstvom obrane o ustupanju montažnog mosta radi premošćivanja rijeke Vuke. Naravno, kako bi nova prometna komunikacija funkcionirala uređena je i pristupna cesta. Osim povezanosti sa semeljačkom općinom, ovaj nam je objekt bio prijeko potreban da bi poljoprivrednici koji uzgajaju ratarske kulture na površinama koje se nalaze s druge strane rijeke, od sada mogli svoj posao raditi mnogo lakše - kaže načelnik Marjan Tomas, i nastavlja.

- Ove godine uspjeli smo, zahvaljujući odličnoj suradnji s Tihomirom Glavašem, ravnateljem Uprave za ceste Osječko-baranjske županije, i razumijvanju osječko-baranjskog župana Vladimira Šišljagića, rekonstruirati prometnicu u Dopsinu, a Županija nam je bila važna podrška i u projektu s mostom. Najveći dio troškova ovoga projekta snosilo je Ministarstvo obrane RH, dok je Općina Vladislavci sufinancirala manji dio troška rekonstrukcije mosta. Završetkom ovoga projekta počinje sljedeća projektna aktivnost Županijske uprave za ceste, a to je priprema dokumentacije za gradnju buduće ceste između naselja Dopsin i Koritna, čime bi se dvije susjedne općine, Vladislavci i Semeljci povezale - najavljuje Marjan Tomas.

Darko PEJIĆ
MJEŠTANI ZADOVOLJNI MOSTOM OD 22 TONE I NOSIVOSTI 60 TONA

Kako se moglo čuti mještani su jako zadovoljni novim objektom i mogućnošću svladavanja riječnog korita. Montažni je most nosivosti 60 tona, težak je 22 tone, širok četiri metra i dugačak 21 metar. Tomas nam je ranije pojasnio kako su im u tom projektu partneri Hrvatska vojska, Osječko-baranjska županija i poljoprivredni proizvođači. Vrijednost samog mosta je milijun kuna.

Najveći dio troškova ovoga projekta snosilo je Ministarstvo obrane Republike Hrvatske

Možda ste propustili...

INFO DAN EU PROJEKATA FAKULTETA ZA DENTALNU MEDICINU I ZDRAVSTVO

Projekti vrijedni 5 milijuna eura

TKO NIJE NIŠTA NAUČIO NA POUČNOJ STAZI?

Pleša: Vandali uništavaju sve što im se nađe na putu

Najčitanije iz rubrike