Sport
OSIJEK BOXING OPEN

Luka Pratljačić proglašen
najboljim u Gradskom vrtu
Objavljeno 30. studenog, 2015.
Najborbeniji par Mateo Brekalo i Andras Balog, a najbolji tehničar Zvonimir Rebolj

U povodu Dana grada i ove je godine u dvorani Gradski vrt održana međunarodna boksačka revija Osijek Boxing Open. I treće izdanje ovog turnira organizirao je Boksački klub Osijek koji je ove godine okupio boksače iz četiri zemlje: Bosne i Hercegovine, Srbije, Mađarske te Hrvatske.

Zanimanje za ovim događajem i ove je godine potvrdilo da boks (kao i ostali borilački sportovi) imaju svoje poklonike u slavonskoj metropoli i okolici. Stolnoteniska dvorana ponovno je bila ispunjena, a svi oni koji su došli sigurno nisu požalili jer tijekom trosatnog natjecanja u ringu mogli su vidjeti vrlo dobre mečeve, a neke i vrlo efektne. Ukupno je održano 16 borbi, dvije uvodne juniorki, a potom još ukupno 14: dvije kadetske, šest juniorskih, dvije mlađeseniorske te četiri seniorske. U ringu su se našli i državni prvaci i osvajači medalja s državnih prvenstava, kao i sudionici europskih te svjetskog prvenstva u mlađim uzrastima tako da dobrog boksa nije nedostajalo. Kao ni prave reakcije publike koja je spremno nagrađivala pljeskom svaki dobar potez u ringu, ali naravno, najviše podrške udijelila domaćim boksačima. Prvu erupciju oduševljenja izazvao je Bruno Gajić, juniorski prvak Hrvatske do 46 kg te sudionik juniorskog EP-a, koji se ovaj put borio u kategoriji kadeta do 60 kg, protiv Petra Kuhara, čak deset kg težeg suparnika. No, kilaža nije Gajiću predstavljala prepreku te je jednoglasnom odlukom sudaca zasluženo slavio i pobrao veliki pljesak gledatelja. On nije izostao ni u borbi dva juniorska prvaka Hrvatske, Leona Majstorića i Antonija Tkalčića, u kojoj je također jednoglasnom odlukom slavio Tkalčić, sudionik juniorskog EP-a i SP-a. Juniorske borbe završene su s dva brza tehnička nokauta Mađara Viktora Totha i Roberta Cervenke, nakon čega su uslijedile dvije borbe mlađih seniora koje su ponovno razgalile gledatelje. U onoj do 64 kg slavio je još jedan domaći boksač, Dušan Stojanović, svladavši tehničkim nokautom Petra Grubišića, a zatim je u kategoriji do 91 kg uslijedio najefektniji potez večeri. Sudionik EP-a u ovom uzrastu Luka Pratljačić klasičnim je nokautom brzinski na pod poslao prvaka BiH Feriza Bešića i time oduševio gledatelje.

S najviše pozornosti iščekivale su se seniorske borbe, bez zaštitnih kaciga, koje nisu razočarale, naprotiv. U pravom “fajtu” Osječanin Mateo Brekalo porazio je Mađara Andrasa Baloga (-75 kg), a brojnih izmjena udaraca nije nedostajalo ni u kategoriji do 81 kg, gdje je Koprivničanin Zoran Đođ porazio domaćeg natjecatelja Tonija Despota. Najveću potporu bez premca imao je Zvonimir Rebolj, koji je uz ovacije gledatelja teničkim nokautom na početku treće runde porazio Enida Numanovića. Osijek Boxing Open završen je borbom u superteškoj kategoriji u kojoj je Branimir Lovren već u prvoj rundi, također tehničkim nokautom, slavio protiv Elvisa Smajlovića.

Na kraju natjecanja nagrađeni su i najbolji pojedinci. Za najborbeniji par proglašeni su Mateo Brekalo i Andras Balog, najbolji tehničar je Zvonimir Rebolj, dok je najbolji boksač Osijek Boxing Opena 2015. Luka Pratljačić.

Goran ROGULJIĆ
Rezultati
Juniorke

-54 kg: Dora Ormoš (David) - Lidija Stanišić (Petrovgrad) 2:1

-65 kg: Nikolina Milasinović (Brod) - Aleksandra Rapaić (Petrovgrad) 0:3

Kadeti

-45 kg: Nikola Ruič (Pauk) - Samu Ferenc (Reprezentacija mađarske županije Baranje) 1:2

-60 kg: Bruno Gajić (Osijek) - Petar Kuhar (David) 3:0

Juniori

-54 kg: Deni Beširčević (Posavina Kuna) - Robert Ravnjak (David) 3:0

-60 kg: Dominik Gubo (Osijek) - Nenad Momirski (Petrovgrad) 0:3

-60 kg: Leon Majstorić (Brod) - Antonio Tkalčić (David) 0:3

-63 kg: Dominik Šiketanc (Osijek) - Gabrijel Veočić (Brod) 0:3

-66 kg: Fran Zubović (Slavonija) - Viktor Toth (Rep. mađ. ž. Baranje), TKO Totha u 1. rundi

-66 kg: Anto Jelić (Posavina Kuna) - Robert Cervenka (R.m.ž. Baranje), TKO Cervenke u 1. rundi

Mlađi seniori

-64 kg: Dušan Stojanović (Osijek) - Petar Grubišić (Posavina Kuna), TKO Stojanovića u 3. rundi

-91 kg: Luka Pratljačić (Borovo) - Feriz Bešić (Banovići), nokaut Pratljačića u 1. rundi

Seniori

-75 kg: Mateo Brekalo (Osijek) - Andras Balog (R.m.ž. Baranje) 3:0

- 81 kg: Toni Despot (Osijek) - Zoran Đođ (David) 0:2

-81 kg: Zvonimir Rebolj (Osijek) - Enid Numanović (Banovići), TKO Rebolja u 3. rundi

+91 kg: Branimir Lovren (Borovo) - Elvis Smajlović (Banovići), TKO Lovrena u 1. rundi

Sudionici

Nastupili su boksači iz ukupno devet klubova te jedna reprezentacija. Svoje su predstavnike imali BK Petrovgrad (Zrenjanin), BK Banovići, BK David (Koprivnica), BK Brod, BK Posavina Kuna (S. Brod), BK Pauk (Split), BK Borovo, BK Slavonija (Osijek), BK Osijek te Reprezentacija mađarske županije Baranje.

Možda ste propustili...

NOVA POBJEDA NOGOMETAŠICA OSIJEKA

Hajduk razbijen petardom u nastavku

POVRATAK NA STAZU NEKAD NAJBOLJEG SKIJAŠA SVIJETA

Marcel Hirscher skijat će pod nizozemskom zastavom

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana