Sport
EDI BAŠA ZABIO ZA CIBALIJU

Šteta što je polusezona gotova baš
kada je nama napadačima krenulo
Objavljeno 1. prosinca, 2015.

VINKOVCI - Napadač Edi Baša bio je strijelac u posljednjem jesenskom prvenstvenom susretu protiv Segeste u Sisku i na najbolji je način sa suigračima okončao polusezonu. Bio je ovo njegov treći prvenstveni pogodak u polusezoni u kojoj je, uostalom kao i svi ostali klupski napadači, malo “šepao” kada je riječ o realizaciji.

Je li tome razlog neuigranost, jer je ipak trebalo vremena da se igrači naviknu jedni na druge?

- Trebalo nam je vremena da se uigramo. Ipak nas je jako mnogo došlo ljetos i trebalo je ipak vrijeme da se sve posloži. Šteta da je polusezona okončana baš kada je nama u napadu krenulo. Sva sreća da su ostali igrači iz momčadi vadili nas u napadu pa smo mi morali nekada njima pomagati u obrani. A to i jest bit igre. Svi igramo u oba smjera.

Baša je napadač koji "ordinira" po bokovima u napadu i često se zna zamijeniti s Turčinom kako bi što bolje funkcionirali, odnosno, što više uskomešali obranu suparnika. Obojici je zadatak više namještati golove nego ih postizati pa ova tri gola na kraju niti ne izgledaju tako loše.

- Mogao sam mnogo bolje. Ova tri gola sigurno me ne zadovoljavaju, inače težim biti što bolji, a bio sam u dosta situacija u kojima nisam dobro reagirao, ali nadam se kako će već na proljeće biti mnogo bolje. Vjerujem u sebe i svoju momčad.

Na kraju sezone Cibalia je ostala na drugoj poziciji tablice, što bi trebalo biti zadovoljavajuće s obzirom na to da je momčad Miroslava Bojka samo dva kola prije kraja zaostajala za Šibenikom velikih deset bodova.

- Poklopili su nam se rezultati Šibenika, oni su izgubili nekoliko utakmica, a mi smo dobili pa je ovaj trenutačni plasman i realnost. Možda smo mogli i koji bod više imati na kontu, ali na kraju nismo i stoga sam uvjeren da je ovo ipak uspjeh za nas.

Polusezona je gotova. Slijede analize učinjenog, a s obzirom na to da su “porođajne muke” prošlost, momčad se upoznala pa se postavlja pitanje što bi od vas mogli očekivati u proljetnom dijelu prvenstva? Što još nedostaje da se ugrozi i pretekne Šibenik?

- Moje je mišljenje da ova momčad na proljeće može napasti i osvojiti prvo mjesto. Možete napisati da ćemo najmanje biti drugi i to vjerujem sto posto, jer ćemo dati sve od sebe da prestignemo Šibenik. Trener Bojko dobro nas je posložio i uz dobre pripreme ove zime bit ćemo sigurno mnogo bolji. A mogu vam reći da ovakvo mišljenje dijele i svi igrači u svlačionici - rekao je Edi Baša. A. Grgić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike