Sport
FUTSAL HRVATSKA REPREZENTACIJA IGRA S PRVAKOM AZIJE

Japan je na ljestvici FIFA-e osma reprezentacija svijeta
Objavljeno 1. prosinca, 2015.

Nakon točno dvije godine hrvatska malonogometna reprezentacija opet je u Osijeku. No, prvi će put Hrvatska u gradu na Dravi igrati i službene utakmice.

Kao uvod u kvalifikacijski turnir za plasman na Svjetsko prvenstvo sljedeće godine u Kolumbiji, koji će se u dvorani Gradski vrt odigrati od 10. do 13. prosinca, poslužit će večerašnji prijateljski ogled protiv Japana. Nakon njega hrvatska će se reprezentacija sljedećih desetak dana u Osijeku pripremati za taj turnir drugog kruga kvalifikacija (nakon njega slijedi play-off, nap.a) na kojem će uz Hrvatsku igrati Azerbajdžan, Bjelorusija i Švedska. Inače, naša je reprezentacija već odigrala jedan susret protiv Japanaca u Varaždinu. Riječ je o uglednom suparniku koji našoj javnosti nije previše poznat, ali se ubraj u sam svjetski vrh futsala.

- Japan je prvak Azije i trenutačno je osma reprezentacija na FIFA-inoj ljestvici. Gostovali smo prije godinu dana tamo i mogli se upoznati s njihovom snagom. Što se tiče varaždinskog susreta, odigrali smo gotovo savršeno prvo poluvrijeme. Po meni možda i najbolje otkako sam uključen u rad reprezentativnog stožera - kaže Marin Smoje, jedan od pomoćnika izbornika Mate Stankovića.

Dvorana Gradski vrt imala je dosad prilike ugostiti vrlo jake selekcije Rusije, Ukrajine i Libije, a Japan je samo nastavak tog niza.

- Vjerujem da će tribine dvorane Gradski vrt biti dobro popunjene jer Osijek voli mali nogomet, a dolazak naše reprezentacije i tako uglednog suparnika poput Japana zaslužuje i pravi auditorij. Zato pozivam sve sugrađane koji vole mali nogomet da dođu večeras u Gradski vrt - kaže Smoje.

Taj ogled protiv Japana našem izborniku Mati Stankoviću trebao bi poslužiti i kao poligon za isprobavanje određenih rješenja u rotaciji s obzirom na probleme s ozljedama koji prate našu selekciju.

- To je jedna od stvari za koju će nam poslužiti utakmica. Izvjesno je kako smo ostali bez Duje Bajruševića, a probleme s ozljedama imaju još dva važna igrača Dario Marinović i Josip Suton. Marinović je na terapijama u Španjolskoj i on se tek treba priključiti pripremama, pa još ne znamo hoće li biti u stanju zaigrati u kvalifikacijama. Što se Sutona tiče, on neće igrati večeras protiv Japana, ali se nadamo da će biti spreman za kvalifikacijski turnir - kaže Smoje.

Eventualno neigranje Marinovića i Sutona, uz već potvrđeni Bajruševićev izostanak, bio bi ozbiljan udarac našoj selekciji. No, čak ni to neće utjecati na ambicije koje će Hrvatska imati na tom kvalifikacijskom turniru za SP.

- Primarno je proći tu skupinu i izboriti play-off kvalifikacija, a sekundarni je cilj biti prvi u skupini jer bi nam to u doigravanju trebalo donijeti lakšeg suparnika - zaključio je Smoje.

Dalibor KELER
POBJEDA U VARAŽDINU

Prvu od dvije prijateljske utakmice protiv Japana hrvatska malonogometna reprezentacija, koja se priprema za turnir kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koji će se igrati u Osijeku od 10. do 13. prosinca, odigrala je u Varaždinu. Naša selekcija pobijedila je s 4:3 (3:0), a strijelci su bili Matošević (1) Grcić (12), Jelovčić (14)i Grbeša (38). Za Hrvatsku su igrali: Jukić, Matošević, Grcić, Grbeša, Grbić, Babić, Jelovčić, Pandurević, Novak, Stojkić, Koturović, Horvat, Jelavić, Perić.

ULAZNICE 20 KUNA

Ulaznice za večerašnji susret Hrvatska - Japan stoje 20 kuna. Bit će ih moguće kupiti na bjagajnama dvorane Zrinjevac od 17 sati.

Najčitanije iz rubrike