Sport
LEGA CUP TURNIR ZA POČETNIKE

Budišini klinci pobjednički pokal zadržali u Gradskom vrtu
Objavljeno 1. prosinca, 2015.

OSIJEK - Škola nogometa NK Osijek organizirala je turnir Lega cup za uzrast početnika koji je okupio šest slavonskih klubova Osijek, Hypo limač, Slavonija (Požega), Marsonia, Cibalia i Grafičar Vodovod. Turnir je odigran u jednom danu, a pobjednički pokal na kraju je ostao u Gradskom vrtu. Razigravanje po skupinama proteklo je u dva različita scenarija. Osijek je uvjerljivo osvojio prvo mjesto i plasman u finale iz skupine A pobijedivši oba svoja suparnika, Grafičar Vodovod i Marsoniju. No, u skupini B bilo je uzbuđenja na pretek. Prvo je Slavonija izgubila već dobivenu utakmicu od Cibalije. Vodili su mali Požežani s 2:0 i 3:2, ali je Cibalia pogotkom u posljednjoj minuti okrenula rezultat u svoju korist (4:3). Hypo limač je u drugom susretu visoko porazio Cibaliju (5:0) i činilo se kako je sve izvjesno uoči susreta Hypo limača i Slavonije. No, Slavonija je u toj utakmici imala finale u rukama jer je vodila s 3:0, ali opet je pokleknula u posljednjoj minuti kada je Hypo limač uspio zabiti pogodak koji ga je odveo u finale, a male Požežane pretvorio u najveće tragičare turnira.

U zanimljivom i neizvjesnom finalu Osijek je svladao svoje gradske rivale iz Hypo limača s 3:2. Mladi Osječani poveli su s 2:0 (Džeko i Matković), a “limači” su uspjeli poranati na 2:2 (Barišić i Begović), a pred kraj Juraj Matković je svojim drugim pogotkom donio pobjedu NK Osijeku s 3:2.

Proglašeni su i najbolji pojedinci turnira, pa je tako za najboljeg igrača izabran Noa Petrović, a najbolji vratar je Nemanja Poznanović, obojica iz NK Osijek, a titula za najboljeg strijelca otišla je u ruke Patrika Pavličića (Grafičar Vodovod), koji je postigao pet pogodaka. Nagradu za fair play osvojio je Grafičar Vodovod.

Pobjednička momčad NK Osijek igrala je u sastavu: Nemanja Poznanović, Jurica Roso, Dorian Herceg, Marko Maras, Noa Petrović, Duje Budiša, Petar Ivančan, Luka Barić, Juraj Matković, Fabio Džeko, Marko Čolić, Šimun Babić, Ivan Vorgić, Mislav Šošić, Krešimir Vrbanac. Trener im je Igor Budiša.D.Keler

REZULTATI

Skupina A: Osijek - Grafičar Vodovod 2:0, Osijek - Marsonia 3:1, Grafičar Vodovod - Marsonia 5:0. Poredak: 1. Osijek 6 bodova, 2. Grafičar Vodovod 3, 3. Marsonija 0.

Skupina B: Cibalia - Slavonija 4:3, Hypo limač - Cibalia 5:0, Slavonija - Hypo limač 3:1. Prvi Hypo limač 3 boda (6:3), 2. Slavonija 3 boda (6:5), 3. Cibalia 3 boda (4:8).

Utakmice za poredak - za 5. mjesto: Marsonia - Cibalia 1:6, za 3. mjesto: Grafičar Vodovod - Slavonija 1:5,Finale: Osijek - Hypo 3:2.

Konačni poredak Lega cupa: 1. Osijek, 2. Hypo limač, 3. Slavonija (Požega), 4. Grafičar Vodovod, 5. Cibalia, 6. Marsonia.

Najčitanije iz rubrike