Sport
ZORAN ZEKIĆ NAJAVIO ZANIMLJIVE PROMJENE

Špičić ide na krilo, Čuljak na lijevog beka, uskaču Matas, Đolan, Špoljarić, Perošević...
Objavljeno 1. prosinca, 2015.
Neke promjene uvjetovane su višom silom, objasnio je Zekić

Nogometaši Osijeka ovog će tjedna imati nešto zgusnutiji program utakmica od uobičajnog jer ih sutra očekuje izazov u četvrtfinalu hrvatskog Kupa protiv Slaven Belupa u Koprivnici.

Za taj susret trener Zoran Zekić priprema neke zanimljive stvari kada je momčad u pitanju. Najavljuje kako će malo “promiješati karte” koje su mu na raspolaganju kada je igrački kadar u pitanju. Neke stvari treba isprobati jer za prvenstveni susret protiv Zagreba, koji bijelo-plave očekuje u nedjelju, Zekić neće moći računati na Matiju Špičića koji ima tri žuta kartona. Zato će Špičić u Koprivnici dobiti novu ulogu. Igrat će na lijevoj strani, ali ne kao bek nego više kao krilo, a na njegovom mjestu priliku će dobiti Tomislav Čuljak, koji je prvo Zekićeva ideja i za susret protiv Zagreba. Naravno, ako u Koprivnici sve prođe kako treba.

- Bit će još promjena u momčadi. Priliku će dobiti dio igrača koji se žali na manju minutažu. Evo im prilike da me uvjere kako zaslužuju više, kaže trener osječkog prvoligaša.

Tako će od prve minute, bar prema najavama, zaigrati Ivica Đolan, Nikola Matas, Josip Špoljarić, a i Antonio Perošević koji hvata formu i kondiciju nakon što se oporavio od ozljede.

- Neke od tih promjena uvjetovane su višom silom, a neke su i zbog toga što želim sačuvati neke igrače za prvenstveni susret protiv Zagreba. Taj ogled u Kranjčevićevoj nam je od velike važnosti. U pozitivnoj smo seriji, ali još uvijek smo pretposljednji i zato moramo prvenstvu dati prioritet - kaže Zekić.

Znači li to da se Osijek unaprijed odriče ambicija u Kupu?

- Ni slučajno. Bez obzira na promjene koje ću napraviti u momčadi bit ću razočaran ako ne prođemo u polufinale. Ne idemo mi u Koprivnicu s uzdignutim rukama, a i igru ću postaviti otvorenije nego što je to slučaj bio u Zaprešiću - obećava Zekić.

Inače, u Koprivnici neće biti ni kapetana Hrvoja Kurtovića koji je u Zaprešiću zadobio neugodan udarac pa će dobiti poštedu. Uglavnom, Osječani bi eventualnim prolaskom u polufinale Kupa dodatno popravili sliku o ovoj jeseni. Bit će to susret koji bi trebali odigrati sebi za dušu, bez ikakvih opterećenja, jer igra se samo jedna utakmica nakon koje si - ili pukovnik ili pokojnik. Stvarno nema razloga za defetistički pristup, a uz to ni Slaven Belupo nije u nekakvoj bajnoj formi. Ipak, tu je ono prokletstvo koprivničkog stadiona koje Osječane uništava već dugi niz godina. Naime, Osječani su posljednji put u Koprivnici slavili još 2007. godine, a već tri godine nisu uspjeli izbjeći poraz. Zapravo, najgore zvuči podatak da su izgubili 11 od 12 posljednjih utakmica. Nije baš ohrabrujuće, ali bi trebalo djelovati motivirajuće na igrače Osijeka. Možda proradi i zakon velikih brojeva. Pa, ta crna serija jednom mora stati! Možda je došlo vrijeme...

Dalibor KELER

NISU BEZ AMBICIJA

OSIJEK IPAK U KOPRIVNICU IDE S JEDNIM CILJEM - POBIJEDITI

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini