Sport
IVAN JAKOVLJEVIĆ, PRVI STRIJELAC BELIŠĆA

Svlačionica bi voljela da Grnja ostane
Objavljeno 1. prosinca, 2015.

BELIŠĆE - Dolazak Ivana Jakovljevića u Belišće uoči početka sezone bio je pun pogodak ljudi koji su to procijenili. U 15 odigranih kola bio je najbolji igrač i strijelac “crvenih iz grada papira” s deset postignutih pogodaka što ga je uvrstilo na drugo mjesto najboljih strijelaca Treće HNL “Istok” nakon prvog dijela sezona iza trenutačno prvoplasiranog Nikole Valjka koji je za svoju Podravinu iz Ludbrega postigao 14 pogodaka. Iza ovoga 25-godišnjaka već je niz uglavnom amaterskih sredina, premda se okušao i u osječkom prvoligašu, a ima i inozemno iskustvo.

- Počeo sam igrati nogomet u osječkom Grafičaru, zatim sam otišao u NK Osijek gdje sam se ozlijedio i jedno duže vrijeme izbivao s terena. Proveo sam jednu godinu u Češkoj u momčadi Banik Most i potom se vratio kući postavši član Višnjevca, da bi na kraju stigao u Belišće kao slobodan igrač. Nisam dvojio kada je došlo do kontakta, jer sam ranije o klubu čuo sve najljepše i ni jednog trenutka nisam požalio što sam i danas član Belišća. Ipak je to klub koji je igrao i Prvu i Drugu ligu koja u nogometu ima svoju prepoznatljivost i tradiciju koja traje koliko znam punih 96 godina - pričao je Ivan Jakovljević, koji unatoč odličnoj osobnoj statistici nije zadovoljan prvim dijelom sezone.

- Znam(o) da smo razočarali i da nismo bili pravi. Ostvareni plasman na sedmo mjesto nikoga ne zadovoljava. Igrali smo na principu toplo-hladno. Prvih pet kola bilo je odlično, zatim je došao pad u igri i rezultatima da bismo se probudili u posljednja dva kola dolaskom Ivice Grnje. Pobijedili smo Podravinu i BSK, a protiv Bijelog Brda bila je naša najbolja utakmica u jesenskom dijelu prvenstva. Slabo smo odigrali kod kuće protiv Vukovara 1991, Slavije, Višnjevca i Đakovo Croatije, i to su razlozi nešto slabijeg plasmana - iskreno će Jakovljević.

Jesen je već arhivirana, no što planirate na proljeće? Kakve su ambicije?

- U Belišću je sve posloženo kao u nekoj prvoligaškoj momčadi. Imamo sve uvjete i podršku od Upravnog odbora, predsjednika Dinka Burića, dopredsjednika Domagoja Varžića, kao i naših vjernih navijača. Zato nam je još više žao što nismo u gornjem dijelu tablice, jer prema kvaliteti to zaslužujemo. U razgovoru sa suigračima svi se slažemo da na proljeće možemo sve to ispraviti i biti na mjestu koje NK Belišće zaslužuje. Svi mi u svlačionici voljeli bismo da ostane trener Ivica Grnja, jer njegovim dolaskom podigla se kvaliteta i intezitet rada i prava je šteta što je kraj prvenstva. Za Grnjine treninge svi smo puni hvale, a ja se nadam da će mi pomoći pronaći mjesto od kojeg će najviše koristi imati momčad. Volim igrati drugu polušpicu, znači u našoj formaciji iza Ratkovića. Mislim da na toj poziciji mogu dati najviše.

Ne zadovoljava se igranjem u Trećoj ligi. Dakako, nogometne ambicije su mu daleko veće.

- Kao i svakom mladom igraču želja mi je da se dobrim igrama pokažem i jednog dana zaigram u nekoj prvoligaškoj sredini kod nas ili u inozemstvu. Naravno, sve je na mojim igrama - zaključio je Ivan Jakovljević. Z. Kaptalan

10 od 30

Jakovljević je postigao deset pogodaka u prvom dijelu sezone. Zanimljivo, zajedno s Pohižekom (10) i Ratkovićem (5) postigao je zajedno 23 pogotka od sveukupno 30 belišćanskih u prvome dijelu sezone.

Najčitanije iz rubrike