Osijek
NOVA VIZURA NEKADAŠNJE VOJARNE

Vrkić otvorio 4 mil. kuna
vrijedan projekt u kampusu
Objavljeno 30. studenog, 2015.
Mladi i obrazovani budućnost su našeg grada - kaže Vrkić

Četiri milijuna kuna vrijedan projekt javnih prometnih površina u sveučilišnom kampusu koji je financirao Grad Osijek jučer su otvorili gradonačelnik Ivica Vrkić i rektor osječkog Sveučilišta Željko Turkalj.

Ivica Vrkić kazao je kako je ovo najljepši dar građanima uoči proslave Dana grada Osijeka. “Nema ljepšeg nego obogatiti grad s ovakvim prostorom koji će služiti i građanima i studentima i njihovim profesorima. Sretan sam što uklonjamo posljednje relikte nekadašnje vojarne, prostor smo pretvorili u park i svemu dali posebnu prostornu vrijednost koja je sada vidljiva s oboda prostora građevinskog zahvata s Vukovarske ulice. Ulažemo u ovakve sadržaje jer znamo da je svaki peti stanovnik Osijeka student, a mladi i obrazovani budućnost su našeg Osijeka”, istaknuo je gradonačelnik Vrkić.

Projekt novih prometnih i pješačkih površina, 200 parkinga, odvodnje, javne rasvjete i hortikulturnog uređenja parka izradio je Zavod za urbanizam i izgradnju d.d. Osijek, čiji je direktor Nikola Škaro jučer također nazočio otvorenju, a poslove je odradila Gradnja Osijek, čiji su čelnici, Berislav Šmit, glavni direktor i član Uprave, te njegov zamjenik Zorislav Šmit, izvijestili novinare o tehničkim specifikacijama završenog projekta na 7500 kvadrata.

Turkalj je iskazao zadovoljstvo realiziranim projektom podsjetivši na projekte na tom prostoru koji se odrađuju i pripremaju za buduće razdoblje.

Naime, novi objekt Građevinskog fakulteta najvjerojatnije će biti svečano otvoren u siječnju, a cijeli prostor bivše vojarne na 24 hektara je veliko gradilište na kojem se stalno nešto gradi ili priprema za gradnju, prema etapama. Niz je novih investicija, pa je podsjetio na planiranu Sveučilišnu biblioteku, rade se arheološka iskapanja na mjestu budućeg Pravnog fakulteta, a na prostor kampusa bi se trebali preseliti i Prehrambeno-tehnološki te Elektrotehnički fakultet.

Darko PEJIĆ

Željko Turkalj

rektor osječkog Sveučilišta

Hotel Mursa u rukama Sveučilišta za šest mjeseci

- U Kampusu će se graditi još jedno krilo Studentskog doma čiji bi kapacitet trebao biti veći od kapaciteta svih sadašnjih zajedno. Hotel Mursu Sveučilište, unatoč obećanjima, nije još preuzelo zbog toga što je taj objekt dio likvidacijske mase HŽ-ovog poduzeća Željezničko ugostiteljstvo. Obećan je taj objekt Sveučilištu za studentski dom, a taj proces vezan uz likvidaciju bi se trebao okončati za pet-šest mjeseci. Slijedi i realizacija projekta u Stepinčevoj ulici, bivša crvena vojarna, gdje bi se trebalo graditi na mjestu parkirališta i starih objekata. Radi se na glavnom projektu i ishođenju dozvola te pronalaženju izvora financiranja novog objekta uz postojeće sveučilišne.

Možda ste propustili...

ODIJEVAMO JAKNE, PALIMO GRIJANJE

Došao je kraj ljetu u proljeće

SA ZIMSKE SLUŽBE RAVNO NA KOMARACE

Počeli larvicidni tretmani u Bilju

Najčitanije iz rubrike