Osijek
DAN ŠKOLE OBILJEŽILA OSNOVNA ŠKOLA VIJENAC

Lijepe slike i tragovi koje u nama ostavlja odrastanje u školi
Objavljeno 1. prosinca, 2015.

Tradicionalnom izložbom likovnih radova učenika i glazbeno-scenskim programom OŠ Vijenac obilježila je 52. godinu rada.

Tom prigodom učenici i učitelji predstavili su aktivnosti koje su ostvarili na temu Krug u našem životu. U školi je otvorena tematska izložba likovnih radova učenika od 1. do 4. razreda i fotografija učenika od 5. do 8. razreda nastalih na likovnoj radionici. Inspiraciju su pronašli u prirodi, godišnjim dobima, prijateljima, suvremenim tehnologijama i svemu ostalom iz njihove neposredne blizine, a svoju maštovitost pokazali su i izradom scenografije.

U glazbeno-scenskom programu u Domu Hrvatske vojske sudjelovali su gotovo svi učenici škole. “Programom su oslikane mnoge lijepe slike i tragovi koje u nama ostavlja odrastanje i druženje u školi. Zajedno smo okruženi ljudskim vrlinama, željama i snovima koji nas vode u novi krug života, kroz mnoštvo sadržaja, rečenica, stihova, uloga, pokusa, istraživanja, pokreta, koreografija, boja, nijansi, zvukova i tonova”, kaže Vesna Vrbošić, ravnateljica OŠ Vijenac.

Dodaje da su ovoj školskoj godini, koja, u skladu s temom proslave, također znači krug u našem životu, posebno ponosni na izbor svoje škole u pilot-projekt e-Škole. U taj su projekt izabrani s prvih 20 škola u Hrvatskoj, i to kao jedina škola iz Osječko-baranjske županije.

- Upravo očekujemo najavljeno opremanje škole i put prema digitalno zreloj školi, na radost učenika, učitelja i svih nas zaposlenika škole - ističe ravnateljica Vrbošić.

Vesna LATINOVIĆ
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike