Sport
HRVATSKA MALONOGOMETAŠI U OSIJEKU

Pripremni susret s Japanom i kvalifikacije za SP u Gradskom vrtu
Objavljeno 30. studenog, 2015.

OSIJEK - Hrvatska malonogometna reprezentacija od danas će se u Osijeku pripremati za kvalifikacijski turnir koji je pretposljednji filtar za plasman na Svjetsko prvenstvo koje će se sljedeće godine održati u Kolumbiji. Vrhunac boravka naših najboljih malonogometaša u gradu na Dravi dogodit će se od 10. do 13. prosinca kada će naša selekcija u društvu Bjelorusije, Švedske i Azerbajdžana tražiti jednu od prve dvije pozicije u skupini koje će je odvesti u play-off kvalifikacija za SP.

Izbornik Mato Stanković ima dosta problema s ozljedama, a najveću glavobolju zadaje mu mogući izostanak s kvalifikacija Darija Marinovića koji je član prve četvorke. Marinović je ozlijedio mišić i predviđa mu se trotjedna stanka. On će se reprezentaciji priključiti tek 6. prosinca, ali je vrlo upitno hoće li participirati u kvalifikacijskim utakmicama. Osim Marinovića s preliminarnog popisa koji je objavio Stanković problema s ozljedama imaju još Josip Suton i Duje Bajrušević.

Na preliminarnom se popisu nalaze: Saša Babić (Pesarofano), Toni Jelavić (Pesarofano), Kristijan Grbeša (Nacional), Vedran Matošević (Nacional), Tihomir Novak (Nacional), Luka Perić (Nacional), Renato Koturović (Nacional), Franco Jelovčić (Split Tommy), Josip Suton (Split Tommy), Jakov Grcić (Split Tommy), Ivo Jukić (Split Tommy), Duje Bajrušović (Split Tommy), Marin Stojkić (Split Tommy), Andrej Pandurević (Osijek Kelme), Dario Marinović (ElPozo Murcia), Franko Bilić (Ekonomac), Maro Đuraš (Square) i Matej Horvat (Futsal Dinamo).

Konačnu odluku o četrnaestorici igrača koji će igrati kvalifikacije Stanković će donijeti 9. prosinca.

Inače, u okviru boravka u Osijeku naša će selekcija odigrati i prijateljski susret protiv Japana. Utakmica će se odigrati sutra (utorak) s početkom u 19 sati, a cijena ulaznice bit će 20 kuna.

- Prijateljskim susretima s Japanom počinjemo završnu fazu priprema za kvalifikacije. Najvažnije nam je da se nitko ne ozlijedi, a plasman na SP bio bi kruna ove generacije - rekao je Marinko Mavrović koji je uz Osječanina Marina Smoju asistent izborniku Mati Stankoviću. D. Keler

HRVATSKA U OSIJEKU

Dvorana Gradski vrt

1. prosinca

19 sati: Hrvatska - Japan (prijateljska utakmica)

KVALIFIKACIJSKI TURNIR ZA SP

10. prosinca

19.30 sati: Hrvatska - Bjelorusija

11. prosinca

20 sati: Hrvatska - Švedska

13. prosinca

19.30: Hrvatska - Azerbajdžan

Najčitanije iz rubrike