Sport
NOGOMETAŠI OSIJEKA U SERIJI BEZ PORAZA

Bod u Zaprešiću je arhiviran, slijedi Kup obračun u Koprivnici
Objavljeno 30. studenog, 2015.
Osječani su osvojili prvi bod u gostima nakon 139 dana

Nogometaši Osijeka u Zaprešiću su prekinuli bodovni post na gostovanjima, koji je trajao 139 dana. Prije susreta s Interom “bijelo-plavi” su jedini plijen uzeli u Kranjčevićevoj, kada su, na samom startu sezone, 11. srpnja, svladali Zagreb.

I u tom svjetlu se zaprešićki event može oslikati vedrim bojama, no igra Osječana nije bila bogzna što. Krenuli su ambiciozno i u prvih 20-ak minuta bili nadmoćniji, imali pet udaraca iz kuta, ali to jednostavno nije bilo njihovo poslijepodne. Bar kada je ofenziva u pitanju. Nakon tih uvodnih 20 minuta Osijek više nije izgledao kao momčad koja želi pobijediti već kao netko tko ne želi izgubiti. I u tome su uspjeli. Branili su se organizirano, a ono što bi i prošlo kroz gusti blok, bez većih problema pokupio je Mikulić. I zato Osijek treba gledati i u tom svjetlu. Postali su “bijelo-plavi” momčad protiv koje se prilike za pogodak vrlo teško stvaraju, a ta čvrsta obrana je temelj za dalje. Nakon dvije vrlo dobre partije, protiv Hajduka i Rijeke, možda se od Osijeka u Zaprešiću očekivalo više u napadačkom dijelu, ali čini se kako je plan bio pokušati zaskočiti Inter u samom početku, a kad se to nije dogodilo, u svijesti igrača prevladao je oprezniji pristup, u kojem nije bilo previše rizika kada su se otvarale napadačke akcije. Grgić i Roce bili su odsječeni, puno se soliralo u sredini, a protok lopte bio je sporiji. I kad se sve to zbroji, nije ni čudno što su Osječani samo jednom u cijeloj utakmici šutirali na vrata domaćina.

- Probali smo na početku nešto igrati, ali nismo imali raspoloženih igrača za organizaciju igre. Bili smo predvidljivi u napadačkim akcijama, premalo smo se nudili i trčali bez lopte. Valjda dođe takav dan, a, opet, mi smo i u njemu osvojili bod u gostima, nakon osam neuspješnih gostovanja, i to je pozitivno. Raduje me kompaktnost i zalaganje momčadi, a na ostalom ćemo nastaviti raditi - objektivno je sagledao zaprešićki susret Zoran Zekić, trener osječkih nogometaša.

Osijek se za još jedan bod odmaknuo od Zagreba i dna tablice, a za isto toliko se primaknuo Slaven Belupu, koji je na osmom mjestu, koje donosi izravan spas od ispadanja. Na kraju, taj je bod i zalog stvaranju pozitivnog međusobnog omjera s Interom, što bi na kraju priče također moglo biti važno. Osječani se polako šuljaju prema tim pozicijama na krilima triju uzastopnih susreta bez poraza. Takvo što ove im sezone još nije pošlo za nogom, e sad, kad bi još uspjeli nešto slično ili bolje od ovog u Zaprešiću ponoviti sljedeće nedjelje u Kranjčevićevoj protiv Zagreba, to bi već bio pravi posao.

- Daleko je još taj susret. Imamo mi drugih obveza, tijekom tjedna očekuje nas susret četvrtfinala Kupa Hrvatske sa Slaven Belupom u Koprivnici - kaže Zekić.

Upravo zato je susret s Interom već davna prošlost. Osijek je u Zaprešić otišao po pozitivan rezultat. Remi može proći kao takav i sad se Osječani u miru mogu spremati za Kup susret. To bi trebala biti sasvim drukčija utakmica, jer će se sve odlučivati u tih 90 minuta. Tamo se neće imati što čuvati ili braniti...

Dalibor KELER

ŠPIČIĆ

LIJEVI BOČNI DOBIO JE U ZAPREŠIĆU TREĆI ŽUTI KARTON

Možda ste propustili...

SUSRET OSMINE FINALA KUPA ŽNS-A OSJEČKO-BARANJSKOG

Donjomiholjčani zaustavili NAŠK

FRANCUSKA POČELA ODBROJAVANJE DO POČETKA OLIMPIJSKIH IGARA

U Grčkoj sve spremno za paljenje olimpijske baklje, koja će na put do Pariza

Najčitanije iz rubrike