Sport
CIBALIA JESEN ZAKLJUČILA POBJEDOM U SISKU

Na proljeće slijedi
završni lov na Šibenik
Objavljeno 30. studenog, 2015.

Želja nogometaša Cibalije, stručnog vodstva, ali i svih u klubu bila je da se od jesenskog dijela sezone rastanu pobjedom.

Želje su se ostvarile u Sisku protiv Segeste čime su Vinkovčani učvrstili drugu poziciju, a uz to išao im je naruku rezultat iz Sesveta u kojem je istoimena momčad svladala vodeći Šibenik pa je do nastavka prvenstva bodovna razlika smanjena na pet bodova. Sve se u posljednjem kolu “pogodilo” Vinkovčanima. Sesvete su uvjerljivo svladale Šibenik s 4:0, a Vinkovčani su rutinski odradili susret u Sisku i svladali Segestu s 2:0. Zadovoljstvo na licima svih članova vinkovačke ekspedicije bilo je vidljivo iz aviona. Sad se može doista zaključiti kako je trener Miroslav Bojko preporodio Cibaliju. Otkad je preuzeo kormilo, Cibalia je ostvarila osam pobjede, pet remija i imala samo jedan poraz. Naravno, dojmovi nakon posljednje osme pobjede su najsvježije.

- Znali smo da će biti težak teren, ali smo se brzo prilagodili i uspostavili punu kontrolu. Točno smo odigrali kako smo i trebali, odnosno kako treba izgledati drugoplasirana momčad lige protiv momčadi iz donjeg dijela tablice, koja je pokušala borbenošću nešto osvojiti - pričao je Bojko zaključujući kako je prvi pogodak pao doista u pravo vrijeme, što je olakšalo kasnije put do pobjede.

U drugom poluvremenu momčad Cibalije nije dopustia nikakvo moguće iznenađenje, a u prilog uspješnosti odrađenog posla govori i podatak kako su domaćini tek dva puta otpucali na vrata, ali je oba puta vratar Matković reagirao u skladu sa svojom reputacijom i nije dopustio da u pitanje dođe pobjeda koja je bila na vidiku.

- U drugom poluvremenu igrali smo isto kao i u prvom. Kontrolirali smo utakmicu, a uz nekoliko promašaja postigli smo još jedan pogodak. Mogli smo ovaj susret riješiti uvjerljivije da su naši igrači u nekoliko navrata reagirali smirenije i spretnije. No, i ovako smo ostvarili ono po što smo došli. Oprostili smo se od polusezone pobjedom, a uz pobjedu Sesveta došli u poziciju da na proljeće imamo puno lakši posao.

Polusezona je završila, a sada slijedi podjela plana rada prije priprema i pozdrav do prozivke.

- Već smo se pozdravili i razišli kući. U nedjelju smo imali zajednički sastanak, vaganje igrača, podijelili smo plan rada svakom igraču i razišli se do prozivke u siječnju sljedeće godine - rekao je Bojko koji je prozivku zakazao za 12. siječnja u 14 sati.

Igrači su dobili slobodno do tada, ali s obvezom da odmor koriste u dva dijela. Prvi je pasivni odmor u trajanju od tri tjedna, a onda aktivni do početka priprema. Svaki je igrač dobio plan aktivnog odmora kako bi što spremniji došao na pripreme, koje će biti, kako je obećao Bojko, paklene, jer ih čeka zahtjevna polusezona.

Antun GRGIĆ

0:1

Edi Baša odlično je po desnoj strani prošao dvojicu igrača iz obrane domaćina i još bolje s visine šesnaesterca šutirao precizno u daljnji kut.

0:2

Kapetan Frane Vitaić odlično je izveo slobodan udarac i još bolje pronašao u šesnaestercu Ivana Zgrablića, koji je trzajem glave pogodio mrežu.

SEGESTA                         0
CIBALIA                          2  (1)

SISAK – Gradski stadion. Gledatelja: 300. Sudac: Ante Čuljak (Zagreb). Strijelci: 0:1 Baša (30), 0:2 Zgrablić (56). Žuti kartoni: Hadžanović, Bukvić, Jurić (Segesta), Baša, Žderić, Mišić (Cibalia). Crvenih kartona nije bilo.

SEGESTA: Topić, Bukvić, Vranić, Dušak, Hadžanović, Zeba, Dumbović (od 78. Drljača), Eller, Sertić (od 57. Jurić), Dedić, Kožić (od 62. Eberl).

CIBALIA: Matković, Žderić, Zgrablić, Tomašević, Crnčević, Mijoković, Vitaić, Mišić, Turčin (od 46. Šimunac), Baša (od 77. Z. Filipović), Ugrina (od 75. Vidović).

Rezultati 19. kola

Segesta (Sisak) - Cibalia (Vinkovci) 0:2, Lučko - Dinamo II (Zagreb) 0:0, Sesvete - Šibenik 4:0, Rudeš (Zagreb) - Zadar 3:0, Imotski - Gorica (Velika Gorica) 2:1 i Hrvatski dragovoljac (Zagreb) - Dugopolje 0:1.

U 20. kolu, 26. i 27. veljače sljedeće godine, sastaju se: Dinamo II - Segesta, Dugopolje - Imotski, Zadar - Sesvete, Gorica - Lučko, Cibalia - Rudeš i Šibenik - Hrvatski dragovoljac.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini