Sport
KOŠARKAŠI VRIJEDNOSNICA OSIJEK POGODILI U SRIDU

Ušićeva ozljeda donijela Krstiću dodatne brige
Objavljeno 30. studenog, 2015.

OSIJEK - Nije bilo lijepo i lepršavo, oku ugodno, ali na kraju je ipak bilo učinkovito. Teškom su mukom košarkaši s Drave stigli do svoje druge prvenstvene pobjede. Naradila se momčad Vladimira Krstića kontra neugodnog Alkara, ali sve je stiglo i na naplatu. Bodovi su ostali u Gradskom vrtu, malo je nedostajalo da odu i za Sinj, ali domaćin je bio čvrst u završnici, svjestan što bi novi poraz značio.

Pritisak “brokeri” nisu mogli sakriti, iako je otvaranje dvoboja išlo na njihovu ruku. Već u prvoj četvrtini bilo je i +11, ali u drugoj dionici počeli su problemi. Uvukla se nervoza, posebno kada je u 13. minuti na parketu ostao ležati David Ušić. Nezgodan doskok, otečeni zglob i Krstić je ostao bez važnog igrača u visokoj liniji, koja je spala na Mišu Diminića, koji je zajedno s Aljošem Šarcem nosio momčad u prvih deset minuta. Sinjani su osjetili da ritam domaćina pada, oni su svoj podignuli, ulaskom Josipa Glavinića njihova igra postala je smislenija i učinkovitija, a Vrijednosnice Osijek zapale su i u napadačke probleme. Tek dva poena za šest minuta značila su i povratak u rezultatsku neizvjesnost, koja je potrajala do samog kraja.

- Sigurno nas je Ušićeva ozljeda poremetila, do tog smo trenutka imali stvari pod kontrolom. Nakon što nismo realizirali par napada, uvukla se i dodatna nervoza. Nije bilo ugodno kada su Sinjani preuzeli vodstvo, ali agresivnom obranom vratili smo i rezultat. Na kraju smo i pogodili neke teške šuteve i stigli do ipak zaslužene pobjede - smatra trener košarkaša s Drave, kojem sigurno nije bilo ugodno kada je Alkar sredinom treće četvrtine imao svoju najveću prednost od sedam poena (42:49).

Ipak, stvari su se ubrzo popravile, Luka Pandurić je na otvaranju posljednje dionice tricom doveo domaćina u vodstvo 56:53, a isti igrač zapečatio je sudbinu gostiju 57 sekundi prije kraja. Trica za 67:61 značila je da pobjeda više ne može izmaknuti. U nju je 25 poena ugradio Šarac, Diminić je dodao 16 uz devet skokova, ali i ostatku momčadi idu čestitke što je pod velikim imperativom ipak ostavrila željeno. N. Benčina

Vrijednosnice     Os                   69
Alkar                                         63

OSIJEK – Mala dvorana Gradski vrt. Gledatelja: 100. Suci: Prpić, Galiot, Palavra (svi Zagreb).

VRIJEDNOSNICE OSIJEK: Kujundžić 2, Zebić, Došen 2, Diminić 16 (2-2), Ušić 2 (2-2), Bičvić 3, Pandurić 8, A. Šarac 25 (9-14), Žulj, Mat. Karlović, Mar. Karlović 6 (2-2), Turalija 5 (3-4).

ALKAR: Bilić, Boban 3, Bilandžić, Modrić 3, Dominović 2, Šipić 10, Glavinić 18 (7-9), Svalina 12, Tešija 4, Kanaet 11 (3-4).

REZULTAT PO ČETVRTINAMA: 26:17, 14:23, 13:13, 16:10.

Rezultati 9. kola

Split - Gorica 86:61, Škrljevo - Kaštela 86:78, Jolly JBŠ - Šibenik 74:79, Zabok - Kvarner 64:74. Slobodan je bio Zagreb.

Možda ste propustili...

POBJEDNICI MADRIDA DOBIT ĆE GOTOVO MILIJUN EURA

Donna u 1. kolu čeka kvalifikanticu

RUKOMETAŠICE OSIJEKA DOČEKUJU LIDERA

Protiv Podravke iskušati neke varijante

Najčitanije iz rubrike