Osijek
NEZADOVOLJNI KORISNICI PITAJU UPRAVU GPP-A:

Zašto se ne natkrije početno autobusno stajalište na Jugu 2?
Objavljeno 29. studenog, 2015.

Koliko natkriveno stajalište znači za jakoga vjetra i padalina, znaju svi korisnici gradskog prijevoza. Ipak, stanovnici Juga 2 na svojoj polazišnoj postaji prema gradu prisiljeni su čekati autobus “na otvorenom”. Paradoksalno, samo nekoliko metara dalje taj autobus, prije nego što se okrene i pokupi putnike, čeka polazno vrijeme na natkrivenoj postaji.

- Dok mi stojimo na vjetru, kiši ili snijegu, autobus stoji s druge strane ceste, a mi putnici ne smijemo ući u nj sve dok ne dođe na polazišnu postaju. Ne vidimo svrhu postavljanja nadstrešnice na posljednjem stajalištu, jer ondje putnici iziđu i odu, a novi ne mogu ući - žali se umirovljenik Stjepan, čest korisnik gradskoga prijevoza.

Praksa da putnici ulaze na početnom stajalištu, kaže Sanja Mršo, voditeljica marketinga u GPP-u, ima svoje logično i opravdano objašnjenje. Naime, budući da se putnici ne mogu prijaviti sve dok autobus ne dođe na početno stajalište, nije moguće da ranije uđu u autobus. Vozači, objašnjava nadalje, moraju promijeniti liniju, odnosno prijaviti ponovnu vožnju prema gradu i imaju strogo definirana pravila kojih se moraju pridržavati. Ne može se očekivati od vozača da primi putnike na posljednjem stajalištu, kaže, i potom pojedinačno traži da prijave svoju kartu. No u GPP-u su svjesni nelogičnosti da je nadstrešnica postavljena na posljednjem stajalištu, a kako početno stajalište nema ugibalište, pretpostavlja se da ondje natkriveno stajalište nije ni moguće napraviti.

- Budući da nema ugibališta, nije moguće da vozač na početnom stajalištu čeka polazno vrijeme. Ovako je parkiran na ugibalištu, kako je i predviđeno. Unatoč želji da iziđemo putnicima u susret, ne možemo im udovoljiti - poručila je Mršo. M. Mihelić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike