Regija
4. POŽEŠKA KRIGLA

Susret pivara u Požegi
Objavljeno 30. studenog, 2015.

POŽEGA – Na upravo održanim susretima pivara - 4. Požeškoj krigli, gostovalo je i nekoliko pivara iz BiH. Požeška krigla ima dva izdanja godišnje - ljetno i zimsko.

– Udruga sada ima 30-ak članova, a čine ju hobisti koji aktivno kuhaju pivo. Rade ga samo za sebe i prijatelje. Mi smo i dalje hobisti, a jedan od naših članova prije šest mjeseci pokrenuo je malu pivovaru. To je prvi pivar koji se za sada uspješno održava. Požežani su zadovoljni kvalitetom domaćeg piva – istaknuo je Tin Lehner, predsjednik požeških pivara, koji je dodao da je i dobra dostupnost sirovina na tržištu, pa čak i dostava preko internetskih narudžbi, potaknula ljude da se okušaju u proizvodnji piva.

– Sada u ovo zimsko vrijeme našom 4. Kriglom pokušali smo okupiti još veći broj hobista iz cijele Hrvatske, prvenstveno na druženju i kušanju različitih piva. To su prvenstveno naši gosti s dosadašnjih druženja, ali i novi koji su došli na priču onih kojima se to svidjelo. Danas su ovdje ponuđena zimska jača piva, crna i svijetla, s više alkohola. Ovo godišnje doba za sobom vuče takav stil piva, pretežno alkoholna jača piva, koja se postižu većim udjelom slada žitarica i jačim dodatkom hmelja i aroma - dodao je. (AGM Kruna)

Možda ste propustili...

OBNOVA PRUGE VINKOVCI - VUKOVAR

U ponedjeljak se pušta napon u kontaktnu mrežu

ZAVRŠEN PROJEKT VAŽAN ZA OSNOVCE, SPORTSKE UDRUGE I REKREATIVCE

Uskoro će učenici dviju osnovnih škola vježbati u moderno uređenoj dvorani

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana