Regija
OBILJEŽEN 49. ROĐENDAN RADIJA NAŠICE

Rođendansko slavlje proteklo u znaku digitalnog kinoprojektora
Objavljeno 29. studenog, 2015.

NAŠICE - Puštanjem u rad suvremene digitalne tehnologije i prigodnom svečanošću u kinodvorani Doma kulture obilježen je 49. rođendan Radija Našice. Na svečanosti su sudjelovali predsjednik Županijske skupštine Antun Kapraljević, gradonačelnik Krešimir Žagar, predsjednik Skupštine Radija Našice Ivica Čeme, gradski vijećnici, ravnateljice škola i vrtića, djelatnici te radijske postaje i drugi gosti. Nazočnima se obratila v.d. direktorice Radija Tomislava Justić, te istaknula kako se program putem interneta može slušati diljem svijeta te da je redizajnirana stranica. S počecima rada Radija Našice nazočne je upoznao predsjednik Skupštine Ivica Čeme te čestitao obljetnicu sa željom i uvjerenjem da će svoj uspješni poslovni hod nastaviti i u budućem razdoblju na dobrobit slušateljstva našičkog kraja.

Radio Našice za Našičane i stanovnike okolnih mjesta mnogo je više od običnoga radijskog programa. Svojim slušateljima, uz dobro uhodani program, nudi i druge projekte te pokreće mnoge akcije i investicije. Tako je nedavno uspješno realiziran projekt digitalizacije kina, vrijedan 290.000 kuna. Ministarstvo kulture izdvojilo je 200.000 kuna, Grad Našice 70.000 kuna, a preostali iznos Županija. Tehničar u kinu Nikola Ivković precizirao je što konkretno znači projekt digitalizacije i što ona omogućuje.

- Nova tehnologija dovela je do digitalizacije kina i to je nešto što se uvodi svugdje u svijetu. Dostava filma je slična, ali sada dobivamo hard diskove i tako sada samo prebacujemo sadržaj na novi digitalizirani projektor – pojasnio je Ivković, koji više od 30 godina obavlja posao kinotehničara. ''Volim ovaj posao, a prelazak na ovaj digitalni format je vrlo jednostavan, tako da mi privikavanje nije bilo teško. Moram naglasiti kako nekadašnjih prekida filmova, koji su bili na trakama, više neće biti jer to ova nova tehnologija ne dopušta, a i sam ton i slika kudikamo su bolji'', rekao je Ivković, i dodao da bi u našičko kino, nakon digitalnog projektora, uskoro trebala stići i 3D tehnologija.S.Fridl

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana