Regija
POČELA MANIFESTACIJA 3. ADVENT U BELIŠĆU

Otvoreno klizalište
Objavljeno 29. studenog, 2015.

BELIŠĆE - Treću godinu u Belišću je uoči paljenja prve adventske svijeće započelo održavanje manifestacije Advent u Belišću koju zajednički organiziraju Turistička zajednica Belišća i Centar za kulturu “Sigmund Romberg” uz pokroviteljstvo Grada i Hrvatske turističke zajednice. Advent u snježnom ugođaju počeo je otvorenjem klizališta na Trgu Ante Starčevića, koje je otvorenim proglasio gradonačelnik Dinko Burić. On je izrazio zadovoljstvo što će Belišćani i njihovi gosti i ove godine moći uživati u mnoštvu zanimljivih događanja koje će obilježiti razdoblje došašća koje slijedi. Svečanost otvorenja obogatio je nastup kadetkinja mažoretkinja izvedbama zajedničke koreografije, četiri duo i jedne solo koreografije. Poslije njihova nastupa uslijedila je revija na ledu Klizačko-koturaljkaškog kluba “Medveščak” iz Zagreba, čiji su klizači kroz desetak točaka umjetničkog klizanja posjetitelje proveli kroz djelić svog bogatog repertoara i poklonili zanimljiv doživljaj, a posebno je bio atraktivan nastup klizača koji su više puta nagrađivani na državnim natjecanjima. U nesvakidašnjem nastupu i reviji majstora plesa na ledu uživali su prvo brojni Belišćani, koji su se nakon toga i sami imali prigodu okušati na klizalištu – lokaciji koja će do 10. siječnja biti otvorena za posjetitelje svakog radnog dana od 16 sati do 22 sata, a u dane vikenda i blagdana od 10 sati do 22 sata. Vrijeme od 10 do 14 sati bit će rezervirano za klizanje školske i vrtićke djece, a svi klizači imaju mogućnost najma klizaljki.

Vikend je nadopunjen koncertom Crkvenog pjevačkog društva „MIR“ Belišće, koje je na Trgu Ante Starčevića i ovaj put oduševilo posjetitelje. Tijekom tjedna program se u četvrtak nastavlja izložbom udruge Bel-art Belišće u holu gradske uprave uz nastup učenika Glazbene škole. U petak na Trgu Ante Starčevića nastupa zbor OŠ Ivana Kukuljevića, dok je za 20 sati u Centru za kulturu “Sigmund Romberg” najavljena predstava „Djevojka koja nestaje“ u izvedbi Teatra Susret iz Splita. Od 17 sati u Parku dragovoljaca Domovinskog rata je animacija na dječjem igralištu. Vikend koji slijedi bit će u znaku dolaska svetog Nikole, a s tim u skladu i događanja u subotu i nedjelju.

U programskoj shemi koja će trajati 26 dana i u sklopu koje će se održati više od četrdeset priredbi posjetitelji će imati prilike uživati u bogatom kulturno-zabavnom programu na kojem će sudjelovati gradske institucije, brojne udruge građana, KUD-ovi, zborovi, tamburaški sastavi, djeca osnovnih škola, vrtića, gospodarstvenici, predstavnici OPG-ova, obrtnici i mali poduzetnici koji će se tijekom prosinca predstaviti na adventskom sajmu.L.Aničić

Možda ste propustili...

PRIGODOM OBILJEŽAVANJA DANA OPĆINE BIZOVAC

U OŠ radionica “Igranje poezije”

TISUĆLJEĆA MEĐU RIJEKAMA

Arheološka izložba u Etnološkom centru

Najčitanije iz rubrike