Regija
ČLANOVI ROTARY KLUBA ZAGREB MAKSIMIR POSJETILI POPLAVLJENA SELA

Donirali više od 200.000 kuna mladima
Objavljeno 30. studenog, 2015.

DRENOVCI - Dvadesetak članova Rotary kluba Zagreb Maksimir protekle je subote obišlo poplavljena sela županjske Posavine. Cilj im je bio vidjeti kako su utrošena sredstva od humanitarne pomoći koju su dodijelili mladima u tom kraju. Taj je klub, naime, ove godine bio organizator Šokačke rapsodije (100 tamburaša), a koncert je bio humanitarnog karaktera. Prema riječima Gorana Dunića ukupna vrijednost donacije koja je ostvarena od koncerta prelazi 200.000 kuna, a već je utrošena, ili će biti, za poboljšanje uvjeta života mladih u poplavljenim selima županjske Posavine. U Domu kulture u Drenovcima članovi Rotary kluba Zagreb Maksimir sreli su se s mladim vatrogascima iz Rajeva Sela koji su dobili vatrogasna odijela te s roditeljima iz udruge Mali korak, za čiju su teško oboljelu djecu od ove donacije nabavljena medicinska pomagala. Riječ je o udruzi koja pomaže djeci oboljeloj od malignih bolesti. U Drenovcima su predsjednik kluba Martin Vuković i ravnatelj SOS Dječjeg Sela Ladimirevci Zdravko Relić, potpisali ugovor o donaciji od 70.000 kuna za nastavak psihološke pomoći koju SOS provodi u Cvelferiji. Donatori su boravili i u Strošincima, gdje su obišli zabavni park ispred crkve za koji su također donirali sredstva.

- Hvala svim izvođačima Šokačke rapsodije i vama iz Rotary kluba Zagreb Maksimir. Ovo je velik dan za djecu u Strošincima, kazao je velečasni Vinko Dubravac, nakon što je na livadi ispred župne crkve otvoren zabavni park za mlade.

Iako zbog vremenskih prilika radovi nisu završeni, u park je odmah dotrčala skupina djece kako bi isprobali dvadesetak sprava koje je tom selu, stradalom u prošlogodišnjoj poplavi, donirao RC Zagreb Maksimir. U Drenovcima i u Strošincima zagrebački rotarijanci susreli su se s onima kojima je pomoć namijenjena.M.Lešić Omerović

Taj je klub bio organizator Šokačke rapsodije (100 tamburaša), a koncert je bio humanitarnog karaktera

Možda ste propustili...

DVOSTRUKI “FESTIVAL DEMOKRACIJE”

Na isti dan izbori za EU i mjesne odbore

NA KROVOVE POGONA POSTAVLJENA SUNČANA ELEKTRANA, JEDNA OD NAJVEĆIH U SLAVONIJI I BARANJI

Grad-Export na struji će godišnje uštedjeti 140.000 eura

DOK SE ČEKA PRIMOPREDAJA OBNOVLJENE ZGRADE

Sud dvorište želi urediti u parking, dobiva nova vozila

Najčitanije iz rubrike