Mozaik
VEČERAS KREĆU REPRIZE POPULARNE SERIJE

Što danas rade
zvijezde serije “Alf”?
Objavljeno 30. studenog, 2015.
Svima je uglavnom krenulo nizbrdo nakon serije

Rijetki ne znaju za Alfa, izvanzemaljca koji je slučajno sletio u dom obitelji Tanner, koja ga je, umjesto podvrgavanja raznim laboratorijskim testovima, odlučila zadržati kao člana obitelji, doduše malo nestašnijeg.

Popularnu seriju od danas, 30. studenoga, u 19.55h možete pratiti na RTL Kockici. Srce i duša serije bio je Alfov tvorac, glas i lutkar – Paul Fusco. On je u počecima sa svojim likom pokušao pogurati granice pa tako Alf u pilot-epizodi pije pivo s mladim sinom obitelji koja ga je udomila. Također, tijekom serije često je naglašavao svoju ljubav prema jednom jelu – mačkama, koje su uobičajeno jelo na njegovom rodnom planetu Melmacu.

Max Wright utjelovio je glavu obitelji Tanner, tatu Willieja. On je bio inovativan i jako su ga zanimali izvanzemaljski oblici života. Iako se pojavljivao u prvoj i drugoj sezoni “Prijatelja” kao menadžer kafića Centra Perk i zaradio nominaciju za nagradu Tony svojom ulogom u predstavi “Ivanov”, karijera mu je nakon prestanka emitiranja “Alfa” krenula nizbrdo. Od 1995. godine boluje od limfoma, a ima dvije opomene za vožnju u alkoholiziranom stanju. Anne Schedeen igrala je njegovu suprugu Kate Tanner. I njezina je karijera nakon “Alfa” krenula nizbrdo, a jedna od zapaženijih uloga joj je ona detektivke Peggy Fraser u seriji “Sutkinja Amy”. Prema glasinama, 64-godišnja Anne trenutačno je dekoraterka koja u slobodno vrijeme podučava glumce za komediju.

Liz Sheridan igrala je gospođu Ochmonek, nespretnu susjedu Tannerovih. Iako je uvijek budno pratila događanja u kući svojih susjeda, ipak nekako nije uočila Alfa. Liz se vjerojatno sjećate kao Seinfeldove urnebesne mame Helen, a bavi se i sinkroniziranjem. Postoji još jedna zanimljivost vezana uz Liz, naime, bila je zaručena za neprežaljenog Jamesa Deana od 1952., a kasnije je napisala knjigu o njihovoj romansi zvanu “Dizzy and Jimmy”. Iako je ljubav trajala samo godinu dana, Sheridan ju opisuje kao “čaroliju prve ljubavi za oboje”. Andrea Elson utjelovila je 16-godišnju Lynn Tanner i nakon “Alfa” nije imala ni jednu zapaženiju ulogu. Međutim, na setu je upoznala svog sadašnjeg supruga Scotta Hoppera, koji joj je donosio scenarije. Andrea je bolovala od bulimije u drugoj sezoni serije, ali trenutačno je zdrava i sretna. Benji Gregory, odnosno Ben Hertberger, utjelovio je dječaka Briana Tannera. Nakon “Alfa” glumio je u tri televizijska filma i završio svoju glumačku karijeru davanjem glasa krtici Edgaru u crtanom filmu “Once Upon a Forest”. U međuvremenu je Ben diplomirao na umjetničkoj akademiji u San Franciscu.

Paul Fusco bio je Alfov tvorac, lutkar i davao mu je glas. Alfovu lutku stvorio je 1984., kad je po kući njome živcirao svoju obitelj i prijatelje. Fusco je nakon “Alfa” stvorio i producirao dvije animirane serije: “Alf: The Animated Seris” i “Alf Tales”. U kolovozu 2012., Fusco je potvrdio da je Sony Pictures Animation otkupio prava na Alfa i pokazao interes za snimanje jednog filma s njim, što znači da možda još nismo vidjeli sve od najdražeg nam izvanzemaljca!(T.K.)

Možda ste propustili...

U IZRAVNOM PRIJENOSU NA HRT-U NASTUPIT ĆE DVADESET IZVOĐAČA

Premijerne izvedbe i jaka konkurencija na 71. Zagrebačkom festivalu

ODLIČAN NASTAVAK GODINE KOJU JE ZAPOČELA NAGRADAMA

Natalie Dizdar priprema se za Zagrebački festival i veliku turneju

Najčitanije iz rubrike