Sport
KOŠARKAŠI VRIJEDNOSNICA OSIJEK DOČEKUJU SINJANE

Bivši “brokeri” predvodit će Alkare u subotnje popodne u Gradskom vrtu
Objavljeno 27. studenog, 2015.

OSIJEK - Kompletno 9. kolo A-1 hrvatske lige košarkaša igra se u subotu. Runda se već u 14.30 sati otvara u Gradskom vrtu, gdje Vrijednosnice Osijek igraju tek treću utakmicu sezone pred svojim navijačima. U neuobičajenom terminu ugostiti će sinjski Alkar.

- Termin je promijenjen zbog puno događaja istog dana u dvorani. Odbojkaški ligaši imaju prednost u odabiru termina, nas je zapao ovaj raniji, ali bez obzira na to kada igramo, znamo što se od nas očekuje - kaže sportski direktor ligaša s Drave Renato Martinko.

Naravno, očekuje se pobjeda, bez obzira na to što Sinjani trenutno imaju mnogo bolji učinak od svog domaćina. “Brokeri” su dobili samo jednu od sedam utakmica, dok je Alkar već pet puta osjetio slast pobjede.

- Mogli su imati i bolji učinak, jer su prethodno gostovanje kod Jollyja izgubili u produžetku. Oni su kreirali i najveće iznenađenje dosadašnjeg dijela, jer su dobili vodeći Zagreb na njihovu parketu. Stoga je jasno da nas danas čeka težak zadatak, ali mi smo došli u situaciju kada nemam baš previše izbora - kaže trener Vladimir Krstić, svjestan da je poraz na domaćem parketu strogo zabranjen.

Neće “brokerima” biti lako, jer i dodatni pritisak sigurno postoji. Košarkaši s Drave planirali su nešto bogatiji bodovni saldo, a krajnje je vrijeme da se počne puniti bodovima, bez obzira na to s kim, kada i gdje igraju.

Inače, za dobre rezultate Alkara zaslužna su i dva bivša “brokera”. Stjepan Tešija prvi je strijelac i skakač momčadi (16.4, 6.3 skoka), a za organizaciju igre brine se Josip Glavinić (10 poena i 4.6 asistencija). Domaćin će, nažalost, nastupiti bez Mateja Karlovića.

U ostalim susretima sastaju se: Split - Gorica, Škrljevo - Ribola Kaštela, Zabok - Kvarner 2010 (Rijeka), a gradski derbi Jolly JBŠ - Šibenik prenosit će i HRT 4 u 17 sati. N. Benčina

Možda ste propustili...

KOHORTA ĆE U SUBOTU PROSLAVITI SVOJ 36. ROĐENDAN

Samo pobjede nam daj, uz tebe smo uvijek znaj

SUSJEDI SE GADNO POSVAĐALI, VIDJET ĆE SE I NA SUDU

Krstanović: Ponaša se kao budala; Komak: Tužit ću ga

Najčitanije iz rubrike