Novosti
DONACIJA IVANA PERKOVIĆA I NJEGOVIH FRANCUSKIH PRIJATELJA

Izbjeglicama donirali deke, medicinsku opremu, krevete...
Objavljeno 28. studenog, 2015.

Osobe slabijeg imovinskog stanja, a posebice teško bolesni s orahovačkog i slatinskog područja, već vrlo dobro poznaju veliko srce humanitarca Ivana Perkovića, rođenog Orahovčanina koji godinama živi u Francuskoj i radi u humanitarnoj organizaciji “Fraternite Catalogne Croatie”.

Ta je organizacija u suradnji s udrugom “Doktor na licu mjesta” od početka Domovinskog rata donirala veliku količinu pomoći, u prvom redu medicinsku, i to preko društava Crvenog križa Orahovica i Slatina. Perković je s novim šleperom pomoći ponovno došoo u Hrvatsku, ali ovaj put s posebnom namjenom.

- Uvijek nam je drago kada možemo pomoći. I ovaj put pomogli smo našim Hrvatima u Orahovici i Slatini, ali veći dio pomoći iz ovoga šlepera putuje u Slavonski Brod, u migrantski kamp. Želimo pomoći tim jadnim ljudima koji su morali napustiti svoju zemlju i sada se bore za život u tuđini. Riječ je o pomoći u obliku medicinske opreme, kreveta, deka i pokrivača te drugih potrepština, a donacija je dogovorena s Ministarstvom zdravlja - kaže Perković. Dodaje kako su Francuzi iznimni humanitarci, posebno sada nakon terorističkog napada u Parizu.

- Ne može se opisati riječima s koliko ljubavi rade čelnici humanitarnih udruga koje su zaslužne za sve ove pomoći. Naša predsjednica Joisette Roig i dr. Pierre Chollat, predsjednik udruge “Doktor na licu mjesta”, danima rade na prikupljanju paketa, zovu, traže nove donacije i žele pomoći. Upravo njih dvoje inzistirali su da se pomogne migrantima koji su došli u Hrvatsku i koji se nalaze u kampovima. Oprema za migrante donirana je iz cijele Francuske, a potom i Njemačke te ostalih zemalja Europe, i to na osobnu zamolbu Josette i Pierra. Pitali su ih, a tako i mene, odakle snaga, nakon svih ovih strahota u Francuskoj. Naš zajednički zaključak je da su ti migranti nastradali od istih osoba kao i mi u Francuskoj, pa ako možemo, uvijek ćemo pomoći jer mi hoćemo i želimo činiti samo dobro – zaključio je Perković.V.Grgurić

Olakšati patnju

Uz Ivana Perkovića i njegovu suprugu Karmen, i ovaj put Hrvatsku su posjetili dr. Chollat i njegovi suradnici. U subotu će obići i kamp u Slavonskom Brodu. “Tu smo da pomognemo koliko možemo. Ti ljudi nisu krivi što im je takva životna sudbina. Nadamo da će i ova pomoć bar malo olakšati patnju kroz koju prolaze”, rekao je dr. Pierre Chollat, predsjednik udruge “Doktor na licu mjesta”.

Možda ste propustili...

JEDNO OD NAJPREPOZNATLJIVIJIH LICA HRVATSKE TELEVIZIJE

Preminuo novinar Damir Matković