Osijek
NEMA ODABRANOG STOMATOLOGA PA SE NAŠAO U NEUGODNOJ SITUACIJI

Dentalni kirurg izvadio mu dva zuba, no nitko mu ne želi izvaditi konce!?
Objavljeno 28. studenog, 2015.

Puna tri mjeseca 64-godišnji Osječanin Gabrijel Furda pokušava riješiti probleme sa zubima, a sada, kad je nadomak izlječenju, tvrdi kako se našao u nezavidnoj i neobičnoj situaciji. Nakon operativnog zahvata, kaže, u Osijeku nema stomatologa koji mu želi izvaditi konce!?

- Moja je stomatologinja bila Anđelka Klir. Kad je doktorica otišla u mirovinu, ja nisam potpisao pristupnicu, to više što je zubar koji je radio u Retfali bio na zamjeni. Kad mi je u kolovozu puknuo zub, otišao sam k njemu i rekao mi je kako mi ne smije vaditi puknuti i do njega nezdravi zub jer sam srčani bolesnik pa me uputio dentalnom kirurgu, za kojeg mi je, međutim, rečeno da ga moram čekati do prosinca. Kako više nisam mogao trpjeti bolove i piti tablete protiv bolova, uspio sam doći do stomatologa Marka Matijevića, koji mi je rekao kako mi bez problema može izvaditi zub, točnije, izvesti potrebnu malu operaciju - ispričao nam je Furda, kojeg je potom dentalni kirurg poslao vaditi konce odabranom stomatologu. No kako Furda nema odabranog stomatologa, našao se u bezizlaznoj situaciji, to više što je u retfalačkom Domu zdravlja u tijeku natječaj za stomatologa i u ovom trenutku nitko mu ne želi izvaditi konce, koji van moraju ići već u ponedjeljak.

- Čini mi se da mi nema druge nego da konce sam izvadim!? Dao sam dobrovoljno krv 64 puta, hrvatski sam branitelj, no i da nisam sve to, ovo je tragikomično - ocijenio je Furda.

Miroslav Sikora, ravnatelj Doma zdravlja Osijek, potvrdio nam je da je natječaj za stomatologa u retfalačkom Domu zdravlja u tijeku. Naglašava, međutim, kako ima slobodnih timova u centralnoj zgradi Doma zdravlja, pa se, kaže, pacijent može njima javiti. Furdu je također uputio na mogućnost traženja uputnice za vađenje konca, što bi mu u tom slučaju napravio dentalni kirurg koji mu je izvadio zub. M. Mihelić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike