Osijek
HUMANITARCI U OŠ JAGODE TRUHELKE

Četrnaest učenica, dvije profesorice i majka ošišale se te kosu darovale “Kosi ljubavi”
Objavljeno 28. studenog, 2015.

Nesebičnu, hvalevrijednu gestu vrijednu pažnje nedavno je učinilo 14 učenica viših razreda OŠ Jagode Truhelke. Na poticaj profesorice iz kemije Sanje Merdić, ošišale su svoje duge kose i na taj način pomogli stvaranju vlasulja za djecu oboljelu od malignih bolesti.

- Kako sam po struci kemičarka, željela sam doslovce napraviti pokus i vidjeti jesmo li spremni na nesebičnost. Tih 14 djevojčica doista je učinilo plemenito djelo, a uz njih svoju kosu ošišala je i još jedna moja radna kolegica, majka učenice šestog razreda, a i ja sam ošišala svoju. Svu prikupljenu kosu poslala sam u Udrugu “Kosa ljubavi”, ispričala je profesorica Merdić, dodajući da su djevojčice bile više no zadovoljne što mogu pomoći drugima na ovaj način. Bile su, kaže, zadovoljne i s pravom vrlo ponosne, a prof. Merdić naglasila im je da je riječ o velikom činu, budući da su dio sebe koji im u toj dobi, razumljivo, mnogo znači, darovale drugima.

U akciji šišanja kose koja se održala sredinom studenoga volonterski je sudjelovala frizerka Sofija Nikšić. Ne samo da je šišala kosu, nego je djevojčice potom i fenirala, “peglala” im kosu i uredila lijepe frizure. Uzmemo li u obzir da je potrebno ošišati šest osoba da bi se napravila jedna vlasulja, ali i to da vlasulja od prirodne kose stoji 6000 kuna, akcija učenica i njihove profesorice za svaku je pohvalu i poticaj drugima da učine isto. M. Mihelić

Najčitanije iz rubrike