Osijek
OTVOREN NOVOUREĐENI PROSTOR UDRUGE “UMIROVLJENICI ZAJEDNO”

Prvi počasni član gradonačelnik Vrkić
Objavljeno 27. studenog, 2015.

Godinu dana članovi Udruge “Umirovljenici zajedno” marljivo su uređivali 135 četvornih metara prostora u Županijskoj 18 na drugome katu, gdje je jučer organizirano svečano otvorenje novouređenog prostora. Čast da dobije iskaznicu prvog počasnog člana imao je gradonačelnik Ivan Vrkić, koji je tom prilikom istaknuo da su najveći dio posla na uređenju odradili marljivi članovi te podsjetio da je riječ o generaciji koja je tijekom života stvarala te da čini sve kako bi se dobro osjećali u svome gradu. Poželjevši im dug život gradonačelnik je prihvatio iskaznicu, dodajući da se najbolje osjeća među svojom generacijom, a da je u Udruzi vrlo aktivno, potvrdio je i njezin predsjednik Ivica Glavaš.

- Ovdje se organizira medicinska gimnastika, mjerenje šećera i tlaka, brojne radionice poput slikarske, informatičke i fotoradionice. Također je organiziran šah i pikado i naši članovi, njih približno 350, rado posjećuju ovaj prostor - rekao je Glavaš. Vijećnici Ivan Šerić i Drago Medvidović istaknuli su kako je prostor uređen također uz pomoć donacija te da je usvajanjem proračuna za 2016. godinu Gradsko vijeće prihvatilo određena financijska sredstva za pomoć u radu umirovljenika u Gradu.

- Želim da se nastavite baviti s predviđenim aktivnostima i vjerujem da će se naći razumijevanja u Gradskom vijeću za osiguranje sredstava za aktivniji rad sljedeće godine - poručio je Šerić. Uz zakusku za brojne goste organizatori su se pobrinuli i za glazbeni ugođaj koji je osiguralo Pjevačko društvo “Zrinski”. M. Mihelić

Najčitanije iz rubrike