Mozaik
USPJEŠNO GOSTOVANJE KOMIČARA U KINU URANIA

Željko Pervan do suza nasmijao osječku publiku - i to dvaput
Objavljeno 28. studenog, 2015.

"Jadna li je zemlja u kojoj je zakon – Žuja", "Zagorci su imali samo dva trijezna čovjeka u povijesti i oba su postala predsjednici", "Naravno da žene u prosjeku žive duže od muškaraca kad kraj sebe nemaju ženu"... Samo su neke od brojnih šala koje su u kinu Urania do suza nasmijale Osječanke, Osječane i one koji su iz okolnih gradova i mjesta doputovali da bi čuli i vidjeli Željka Pervana. “Željko Pervan majstor je improvizacije, obožavatelj Slovenaca, smrknuti profesor, živahni govornik i komentator hrvatske svakodnevice. Čisti humor bez ikakvih rekvizita: čovjek i njegova duhovitost”, stajalo je u najavi njegova stand up showa "Na komadiću Europe" koji je zbog velikog interesa u istoj večeri morao biti izveden čak dvaput pred krcatim gledalištem.

Najava se više-manje pokazala točnom jer je Pervan u svojem stilu u gotovo dva sata uživo dohvatio gotovo sve što mu je palo na pamet. Istina, ponovio je niz svojih već poznatih (Zločesta djeca, Večernja škola, Pervanov dnevnik...) fora o ženama, stereotipima o Hrvatima i pojedinim krajevima Lijepe Naše, kao i političkim strankama. Međutim, svoj nastup, u odnosu na to kad ga je potpisnik ovih redaka posljednji put gledao (prije pet-šest godina), ipak je u međuvremenu osvježio s više dobrih šala o aktualnijim događanjima, poput ulaska Hrvatske u Europsku uniju, kupnji zastarjelih MiG-ova, odnosima s okolnim narodima u zemljama i regiji i slično. Naravno, nije propustio duhovito prokomentirati ni recentna događanja vezana uz političke pregovore oko formiranja vladajuće većine u državi pa nisu pošteđeni ostali ni Milanović ni Karamarko ni Božo Petrov, a ni ostali političari. U više navrata njegovo je sipanje šala prekinuto pljeskom i grohotnim smijehom, a na kraju nastupa ispraćen je pravim ovacijama.

- Imam svoj neki standardni stand up materijal, ali uvijek ga se trudim osvježiti novim idejama. Uvijek volim doći u Slavoniju jer ja ovdje imam svog punca, baju Kruljca, kojeg volim najviše na svijetu - kazao je Pervan.T.Levak

Možda ste propustili...

JOŠ JEDNO VELIKO GLUMAČKO IME U EKRANIZACIJI SUPERPOPULARNE VIDEOIGRICE

Keanu Reeves posudit će glas Shadowu

Najčitanije iz rubrike