Sport
NOGOMETAŠI OSIJEKA DANAS GOSTUJU U ZAPREŠIĆU

Spriječiti protok lopte prema
Nestorovskom i pola posla je obavljeno
Objavljeno 27. studenog, 2015.
Zekić smatra momčad spremnom za pobjedu, a ostalo je ipak na - igračima

Nogometaši Osijeka prvu i jedinu pobjedu na gostovanjima ove sezone u HNL-u ostvarili su prije četiri i pol mjeseca. Hoće li u Zaprešiću konačno biti spremni završiti taj dugi post?

Mnogi parametri kažu - spremni su, samo nogomet ne igraju parametri i statistike nego živi ljudi, a time se sve komplicira i dobiva drugačiju dimenziju kada su prognoze u pitanju. Osijek sada izgleda dobro, usuđujemo se reći bolje od Intera koji je u nizu od tri uzastopna poraza, ali u tih 90 minuta ništa od toga neće imati pretjerano značajnu ulogu. Važna će biti samo želja, glad za pobjedom, inspiracija i adaptacija. Da, adaptacija, jer zaprešićki travnjak teško podnosi padaline i vlagu čega je proteklih dana bilo dosta. Pri tome bi najmanje važno trebalo biti što će Osječani igrati kao gosti.

- Zbilja ne vidim pravu razliku između gostovanja i domaćih utakmica u HNL-u. Pa, neće nas, nažalost, u Zaprešiću dočekati 15.000 navijača koji će stvarati pritisak ili vruću atmosferu. Iz ove perspektive ne vidim što bi nam moglo smetati da nastavimo s dobrim rezultatima - kaže Zoran Zekić, trener nogometaša Osijeka.

Naravno, to je opet priča uoči utakmice, kad susret počne, onda se perspektive mogu mijenjati ovisno o tome kako će igrati Osijek, kako će igrati Inter ili možda kome će se prikloniti sreća. Zekić je želio reći kako svoju momčad smatra spremnom za pobjedu.

- Tjelesno smo sigurno spremni, uz to sad smo i kompletni jer su nam se vratili u kadar Lukić i Šarić koji su preskočili susret s Rijekom zbog žutih kartona. Psihološki ćemo napraviti još neke stvari do utakmice. Ono što ja očekujem od momčad jest isti pristup i stav kakav je pokazala protiv Hajduka i Rijeke. Razmišljamo li o pobjedi? Pa naravno, jer ako imamo drugačije ideje, onda ne trebamo ni putovati u Zaprešić - odrješito će Zekić.

Nema s njim “cile-mile”, ili ga slijediš, ili si u kanalu. Takva je psihologija nedostajala Osijeku u posljednje vrijeme. Bod, kakav bod? Kod Zekića to nikada nije dovoljno dobar rezultat. Bar ne uoči susreta, a ako se stvari na terenu tako raspletu, što se može.

Trener je već naglasio kako će Osijek biti kompletan. Je li to prvi put otkako je na klupi da ima cjelovit kadar na raspolaganju?

- Teško mi je o tome govoriti jer sam dosta vremena potrošio na standardiziranje momčadi pa, recimo, prije mjesec i pol dana još nije bilo čisto tko je prvotimac, a tko ne. Danas se to zna, ali u svakom slučaju to što smo kompletni ne može smetati - kaže Zekić i dodaje:

- Čeka nas teška utakmica na teškom terenu, toga moramo biti svjesni. Inter je u lošoj seriji pa će poduzeti sve da je prekine.

No, ta činjenica može biti i Osijekova prednost jer će domaćin morati uzeti više rizika. Jasno, jedna od ključnih stvari bit će zaustaviti Iliju Nestorovskog koji je zabio 11 do 17 Interovih pogodaka. Gotovo dvije trećine...

- On zabija, ali momčad je ta koja priprema prilike. Moramo zatvoriti dotok lopte prema njemu i time onemogućiti njegov dolazak u prilike - poručio je na kraju trener osječkog prvoligaša.

Dalibor KELER

INTER-OSIJEK

Početak: 16 sati

Posavec - Mikulić

Begić - Arsenić

Ćosić - Lukić

Komorski - Lesjak

Čeliković - Špičić

Mazalović - Kurtović

Šoljić - Šorša

Blažević - Šarić

Mlinar - Škorić

Ottochian - Roce

Nestorovski - Grgić

Stadion: SRC Zaprešić

Kapacitet: 4500

Sudac: Bruno Marić (Daruvar)

18. kolo

PETAK

Inter - Osijek

Split - Slaven Belupo

SUBOTA

15 sati

Zagreb - Hajduk

17 sati

Rijeka - Istra 1961

NEDJELJA

15 sati

Dinamo - Lokomotiva

POVRATAK

LUKIĆ I ŠARIĆ BIT ĆE U MOMČADI OD PRVE MINUTE NAKON PAUZE ZBOG ŽUTIH KARTONA

Najčitanije iz rubrike